XS
SM
MD
LG

Akcija "Dodir lige šampiona" - Janko Tipsarević sa beogradskim osnovcima

U okviru akcije Ministarstva omladine i sporta „Dodir lige šampiona“, naš proslavljeni teniski as i deveti reket sveta, Janko Tipsarević družio se sa učenicima beogradskih osnovnih škola „Ivan Gundulić“ i „Jovan Miodragović“. Ministarka omladine i sporta prof. dr. Alisa Marić pozdravila je prisutne, istakavši da je osnovni cilj organizovanja ovakvih akcija popularizacija i povratak sporta u škole: „Ministarstvo omladine i sporta će istrajati u svojim nastojanjima da sport i zdrave načine života približi deci i mladima, da kod dece probudi ljubav prema sportu i

motiviše ih da slobodno vreme provode kvalitetno“.

Učenici su imali priliku da uživaju u druženju sa našim teniserom kroz razgovor i igru.

Janko Tipsarević, nekadašnji đak OŠ „Ivan Gundulić“, izrazio je veliko lično zadovoljstvo zbog svog učešća u akciji „Dodir lige šampiona“:

„Voleo bih da češće dolazim u svoju osnovnu školu i da se viđam sa školskom decom, ali mi mi to teško uspeva zbog mnogobrojnih obaveza. Ipak, zaista se nadam da će naše današnje druženje pomoći kako samoj deci, tako i njihovim roditeljima, da shvate da je bavljenje sportom sjajna stvar i da je tenis veoma „cool“, jer može mnogo toga da pruži u životu mladim osobama i da ih drži daleko od ulice i loših uticaja“.

Tipsarević, trenutno deveti na ATP listi najboljih tenisera na svetu, posle kratkotrajnog boravka u Beogradu putuje na pripreme u Dohu, a takmičarsku sezonu počinje u Abu Dabiju.

Govoreći ispred TSS-a Čedomir Šoškić se zahvalio ministarki omladine i sporta, prof. dr Alisi Marić, na pokretanju akcije „Dodir lige šampiona“, čiji je cilj promocija sporta među decom i mladima, što je jedan od prioriteta „Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji“.

Akcija „Dodir lige šampiona“ prilika je da rukomet, odbojku, košarku, vaterpolo, tenis i ostale sportove deca zaigraju zajedno sa našim sportistima koji su već ostvarili izuzetne rezultate, i predstavlja podsticaj deci da slobodno vreme provedu na kvalitetan način i kroz bavljenje sportom.