XS
SM
MD
LG

Fudbalerke Miljakovca proslavile kraj polusezone u pozorištu i posetile humanitarno izvođenje predstave "Ukalupljivanje"

Foto: FK Miljakovac

Fudbalerke Miljakovca privele su kraju prvu polusezonu u istoriji kluba, a ŽFK Miljakovac je odlučio  da se zahvali svojim igračicama na dobrim igrama i posvećenosti klupskim obavezama tokom jesenjeg dela sezone tako što je organizovao grupni odlazak na humanitarno izvođenje predstave "Ukalupljivanje - tragedija loptanja u Srba".

Predstava “Ukalupljivanje” izvedena je večeras u Teatru “Vuk”, a svi posetioci su kupovinom ulaznice pomogli rad Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo zajedno”. „Ukalupljivanje“ je priča o čoveku koji dobija priliku da se vrati u prošlost i pokuša da izmeni budućnost tako što će se suočiti sa greškama koje je učinio u situacijama kada je reprezentacija „naših zemalja“ igrala ključne utakmice na svetskim prvenstvima u fudbalu, te nema sumnje da je igračicama Miljakovca ova tema bila jako bliska. Takođe, i igrači FK Miljakovac su prisustvovali predstavi u društvu lepših polovina.

Pre izvođenja same predstave Udruženje “Budimo zajedno” je na pultovima organizovalo savetovanje o načinima prevencije i samopregleda dojki, te su fudbalerke Miljakovca dobile vrlo važne informacije u okviru akcije Meseca borbe protiv raka dojke.

Kapitenka ekipe Marina Radovanović istakla je da je zadovoljna što su ŽFK Miljakovac i  sve njene saigračice pružile podršku ovoj akciji i uživale u predstavi.

- Iza nas je uspešna polusezona, prva u istoriji kluba, i ovaj način obeležavanja i zatvaranja jedne lepe stranice, i priprema za nove izazove, jeste u maniru ŽFK i FK Miljakovac. Hvala divnim glumcima koji su večeras igrali humanitarnu predstavu, kao i ljudima iz Udruženja “Budimo zajedno” što su nam pružili priliku da učestvujemo u ovoj akciji i nadamo se da je ovo samo početak spajanja kulture i fudbala zarad višeg cilja – istakla je Marina Radovanović.

Foto: FK Miljakovac

Igračice Miljakovca su ovim potezom nastavile humanitarne aktivnosti, nakon što su juče igrale humanitarni meč protiv poznatih ličnosti u Sremskoj Mitrovici kako bi pomogli Nataši Nedić iz istog grada, koja se leči od karcinoma.

Fudbalerke Miljakovca su prvi deo sezone završile na 4. mestu Druge ženske lige “Sever”, a u polufinalu Kupa Beograda eliminisane su od strane ŽFK Rad.


Prave Dame 4 : 2 Heroj
Banat 0 : 0 Miljakovac
Ruma 3 : 2 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Prave Dame 10 9 0 1 27
2 Heroj 10 8 0 2 24
3 Ruma 10 4 1 5 13
4 Proleter 10 4 0 6 12
5 Miljakovac 10 2 1 7 7
6 Banat 10 1 2 7 5