XS
SM
MD
LG

Lavovi zaledili Žakovce u finišu!

Foto: FK ČSK Pivara, detalj sa utakmice 10. kola

Fudbaleri ČSK Pivare zabeležili su pobedu na gostovanju u Somboru, a savladan je domaći sastav ekipa ŽAK-a, tek pred sam kraj meča probijena je barijera čvrste odbrane domaćina za 1:3.

Čelarevčani se vraćaju kući sa celim plenom. Utakmica nije bila toliko intenzivna, sa jedne strane iskusna ekipa ŽAK-a, a sa druge mlada i perspektivna ekipa ČSK-a. U uvodnom delu meča odmeravane su snage i nije zabeležena nijedna prava šansa, ali u 15. minutu gost prihvata ulogu favorita meča i šanse pred golom ŽAK-a su se ređale. Prva šansa negde oko 20. minuta meča, na jedan centaršut igrač gostiju nije uspeo da dobro prihvati loptu i sprovede je u gol. Samo pet minuta kasnije zatresao se okvir gola kada je Nebojša Zagorčić bio u najboljoj šansi za postizanje gola, ali lopta koja je išla po zemlji skrenula je putanju i udarila pravo u stativu. Imali su gosti par prilika preko vrlo pokretljivog i jedno od boljih pojedinaca na meču Dušana Nemeta, ali su šutevi išli daleko preko prečke. I kako to biva na kraju posle mora šansi domaćin iz jedne jedine i najizglednije šanse putem centaršuta u srce šesnaesterca, najviši biva Nemanja Sazdanić i on glavom pogađa mrežu u 36. minutu i dovodi svoj tim u vođstvo. Do prvog poluvremena domaćin je mogao iz slobodnog udarca sa nekih 16-17 metara da dođe i do drugog pogotka i onda bi sve išlo lakše, ali legendarni Miroslav Tankosić spašava svoju ekipu po ko zna koji put, baca se kao „mačka“ i  hvata živu loptu.

Drugo poluvreme na identičan način putem centaršuta samo na drugu stranu dolazi do pogotka i izjednačenja. Dušan Nemet sjajnom asistencijom a Marko Vulević svojim prvim pogotkom u 48. minutu i to glavom, loptu je skrenuo i pogodio u ugao koji je golmana iznenadio a i sve igrače ŽAK-a. Nije bilo puno dobrih prilika posle pogotka, ali bliži golu bili su gosti. Dva lica su pokazali igrači ČSK-a, prvo poluvreme slabašno, drugo borbenije. Jalova inicijativa tokom drugog poluvremena i nekih polušansi na obe strane i prava uspavanka što se tiče šansi, razbijena je u 87. minutu, kad je ponovo Dušan Nemet još jednom sjajnom asistencijom proigrao Nebojšu Zagorčića koji utrčava na dubinski pas u prazan prostor, i šalje loptu pokraj Vasilija Kozline i donosi preokret. Posle gola nervoza gostiju koji su po svaku cenu hteli da zadrže rezultat, domaćin je pritiskao i samo šest minuta posle drugog pogotka, u trećem minutu nadoknade otvara se polukontra, rezervista Ognjen Glišić šalje sjajan pas ka Vukašinu Perunoviću koji je bio brži i jači od štopera ŽAK-a i upućuje precizan udarac pored Kozline, duplira vođstvo i donosi treći vezani trijumf svojoj ekipi.

Promene koje su napravljene na poluvremenu donele su trijumf gostima, a šef struke ČSK Pivare Vlado Karakaš izjavio je sledeće:

„I pored toga što smo utakmicu otvorili onako kako nismo očekivali, pristup je bio loš, napravljene su određene promene na poluvremenu što se tiče taktike koje su dale rezultat. Nekim stvarima mogu biti zadovoljan, jer smo par igrača ubacili u igru prvi put i oni su se snašli na najbolji mogući način. Imali smo zaostatak, ali po ko zna koji put igrači su se izdigli i preokrenuli rezultat u finišu. Mojim momcima čestitam na pobedi i na borbi koju su pokazali u finišu, ali taj segment moramo preneti na ceo meč. Domaćinu hvala na gostoprimstvu i želimo im sve najbolje u nastavku takmičenja.“

Da je utakmica bila teška i sa malo prilika ističe i štoper ČSK Pivare Nikola Panić:
„Očekivano teška i gusta utakmica sa ne toliko prilika, naravno naša ekipa je dosta spremnija i upornija to pokazuje i sam rezultat, počeli smo prvo poluvreme dosta slabije međutim na pauzi je došlo do par promena i šefova zamisao je ispala odlična što je dovelo do rezultata 1-3 u našu korist, ponosan sam na igrače dali su sve od sebe igrali smo timski i zasluženo pobedili utakmicu i odneli tri boda kući.“

ČSK se sada nalazi na trećem mestu sa 22 osvojenih bodova i skorom od sedam pobeda, jednog remija i dva poraza, dok se ekipa ŽAK-a nalazi na 11. mestu sa 10 osvojenih bodova i skorom od tri pobede, jednog remija i šest poraza.

U sledećem kolu u subotu od 14 i 30 časova, ČSK dočekuje u komšijskom derbiju Budućnost iz Gložana, dok ŽAK ide na gostovanje u Stapar ekipi Hajduka koja je na liderskom mestu.

ŽAK (Sombor) – ČSK Pivara 1:3 (1:0)

Stadion: ŽAK-a, Sombor. Gledalaca: 70. Sudija: Milan Leđanac (Kula). Strelci: Nemanja Sazdanić u 36. minutu (ŽAK). Marko Vulević u 48, Nebojša Zagorčić u 87. i Vukašin Perunović u 90+3. minutu (ČSK Pivara). Žuti kartoni: Nemanja Sazdanić u 63. minutu (ŽAK). Nikola Panić u 72. minutu (ČSK Pivara). Igrač utakmice: Marko Vulević (ČSK Pivara).

ŽAK: Kozlina, Dabić, Jovanović, Sazdanić, Basarić (Vujnović od 53’), Stevanović, Opačić, Grbić (Mihaljev od 90+3’), Vulin (Krstić od 74’), Milenković, Macanović.

ČSK PIVARA: Tankosić, D. Ileš (Gajdobranski od 46’), Panić, Vulević, Sikirić, M. Ileš (Glišić od 72’), Perunović (Semartonski od 90+3’), Siljanovski, Šoven, Zagorčić (Todorić od 90’), Nemet (Mitrović od 90+3’).


10 .kolo PFL Sombor
Budućnost (G) 2 : 1 Crvenka
Polet 2 : 0 Borac (BG)
Budućnost (P) 4 : 0 Borac 46
Rusin 3 : 2 Naša Zvezda
Soko 0 : 2 Lipar
Budućnost (M) 3 : 1 Tvrđava
Kordun 0 : 2 Hajduk
ŽAK 1 : 3 ČSK Pivara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hajduk 10 8 2 0 26
2 Rusin 10 8 1 1 25
3 ČSK Pivara 10 7 1 2 22
4 Lipar 10 7 1 2 22
5 Crvenka 10 6 2 2 20
6 Budućnost (P) 10 5 2 3 17
7 Budućnost (G) 10 4 2 4 14
8 Polet 10 4 2 4 14
9 Borac (BG) 10 4 0 6 12
10 Budućnost (M) 10 3 2 5 11
11 ŽAK 10 3 1 6 10
12 Naša Zvezda 10 3 0 7 9
13 Soko 10 2 3 5 9
14 Borac 46 10 2 1 7 7
15 Tvrđava 10 2 0 8 6
16 Kordun 10 2 0 8 6