XS
SM
MD
LG

Kiša obezvredila 13. Vojvođansku olimpijadu starih sportova

Zahvaljujući entuzijazmu, 13. Olimpijada je održana u okrnjemom izdanju - foto: BUM

Nije u narodu bez razloga 13 nezahvalan broj. U to su se ove godine uverili entuzijasti Bečejskog udruženja mladih u organizaciji 13. Vojvođanske olimpijade stari sportova. Iako su, upravo, ove godine uložli najveći trud u marketinškoj najavi atraktivne mabifestacije u Bačkom Gradištu i sve je nagoveštavalo da će ovogodišnje izdanje Olimpijade biti najuspešnije do sada, pošto su dolazak najvile ekipe iz nekoliko gradova preko Dunava i Save, nije održana u prvobitnom terminu 20. avgusta zbog kiše. Da nesreća bude veća, isto vreme je bilo i u novom terminu 17. septembra, ali se nije imalo kud.

- Vremenski uslovi su bili neadekvatni, ali više nije bilo vremena za odlaganje. Zahvaljujući entuzijazmu, održali smo Olimpijadu uz učešće samo tri ekipe, koje su se takmičile u 10, umesto predviđenih 17, disciplina. Ekipe, Jogurt bez kostiju, Filadendroni i Šatori, su bile mešovite i različitog uzrasta. Sve je bilo revijalnog karaktera, koliko je prava jesenja kiša dozvoljavala, veli ideolog atraktivne manifestacije i predsednik „bumovaca“ Aleksandar Đekić.

Ali, to nije omelo „bumovce“ da se u kulinarskom delu potvrde. Na meniu je bio pasulj, a na kraju su se učesnici, aktivisti i prijatelji zasladili palačinkama.

Ostaje nada da će se naredna 14. Olimpijada održati u tradicionalnom vremenu oko gradištanske slave Preograženje Gospodnje i na tradicionalnoj lokaciji u SC „Đarđe Tapavica Džoja“ u Bečkom Gradištu.