XS
SM
MD
LG
13.09.2022 V. Jankov

Komšije pritekle u pomoć

Sa svečanog otvaranja lanjskog Memorijala „Goran Stojsavljević Goga“ u Bečeju - foto: V. Jankov

 

Posle lanjskog „prvenca“ Memorijala „Goran Stojsavljević Goga“, organizator KMF „Bečej 2003.“ je odlučio da turnir postane tradicionalan, kvalitetan i po mogućnosti međunarodni. Iz tog razloga su pozivi za učešće upućeni braniocu trofeja Vranju, lanjskom finalisti Salines Tuzla City i Vojnoj futsal reprezentaciji Srbije. Iako su prvobitno stigli potvrdni odgovori, Vranje i Vojna futsal selekcija Srbije su otkazali učešće.

- U takvoj situaciji nismo imali mnogo vremena i pozvali smo komšije iz Vrbasa i Novog Bečeja, tako da će učesnici memorijala biti trećeligaši Leteći Holanđanin i Tisa. Svečano otvaranje obaviće se u subotu u 18 sati, posle toga na teren će prvo izaći Salines Tuzla City i Leteći Holanđanin iz Vrbasa, a od 20 sati igraće se komšijski derbi između Bečeja 2003 i Tise iz Novog Bečeja. Poraženi će sutradan od 18 sati igrati za treće, a pobednici od 20 sati za memorijalni trofej, rekao nam je u ime organizatora turnira Goran Strajnić.

Nema sumnje, ovogodišnji turnir je, otkazom pomenutih ekipa, izgubio na kvalitetu, ali to ne znači da utakmice neće niti zanimljive. Naprotiv. Trećeligaši će sigurno biti inspirisani  i uložiti dodatni napor da pruže otpor renomiranijim rivalima i to će dati dodatnu draž okršajima prvog dana turnira. O gostima iz Tuzle ne treba trošiti reči, jer su oni eksšampioni i aktuelni vicešampioni Bosne i Hercegovine, a Bečejci su pobedom u Novoj Pazovi na startu novog šampionata Srbije najavili uspešnu sezonu.