XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Sjajan debi Arunovićeve – 391 krug u Bundesligi!

BEOGRAD, 11. novembar (Info centar).- Srpska olimpijka Zorana Arunović, sjajno je debitovala u Bundes ligi! U prvom meču za svoj novi kolub Fardorf u Severnoj grupi Bundes lige „ubila“ je izvanredan 391 krug vazdušnim pištoljem i pobedila najboljeg strelca protivničkog kluba Olimpije iz Berlina poljskog olimpijca Vjačeslav Knapika, koji je imao takođe odličan rezultat od 387 krugova!

- I sam sam se iznenadila kako sam dobro gađala, pogotovo što nemam iskustva sa Bundes liogom, gde sve trešti od navijanja i buke - rekla je Zorana Arunović.- Pobedili smo Olimpiju sa 3:2. Trabalo bi da gađam u decembru u drugom kolu, ali ću najverovatnije preskočiti jer se poklapa sa jakim turnirom u Zagrebu. Sigurno ću drugi meč u Bundes ligi gađati u januaru. Veoma sam zadovoljna, obzirom da sam pre nepuna dve meseca operisala žuč i slepo crevo. U finalu Svetskog kupa u Bangkoku prošlog meseca sam još osećala posledice, ali sam ipak bila peta u plej ofu!

U Bundes ligi debitovao je i Milenko Sebić reprezentativvac puškom Policajca. Gađao je za klub Kevelar za koji je lane gađala (a gađaće i ove sezone) srebrna iz Londona Ivana Maksimović. Sebić je imao 393 kruga, najbolji rezultat u svojoj ekipi a izgubio je poen na manje centara (10:9) od Čeha Vaclava Hamana koji je takođe imao 393 kruga. Kevelar je pobedio sa 3:2 ekipu Halea.

U Bundes ligi će i ove godine gađati Jasna Šekarić, Andrija Zlatić i Damir Mikec za ekipu Kelhajm Gmund. U B Bundes ligi, u drugom timu Kevelara gađaća mladi strelac Novog Beograda Ušća Duišica Antonijević.