XS
SM
MD
LG
03.08.2022 Administrator

Nikola Lazarević otkrovenje prvenstva Uzbekistana

Nikola Lazarević otkrovenje prvenstva Uzbekistana - foto: FC Qizilqum

Sjajni rezultati ove sezone FK Kizilkuma u Super ligi Uzbekistana više ni za koga nisu slučajnost. Borba za sam vrh ove godine će biti vrlo zanimljiva jer je čak pet klubova u borbi za titulu, kao i za plasman u Azijska takmičenja sledeće godine.

Najviše zasluga za dobre igre i ofanzivni pristup fudbalu idu na račun mladog stručnjaka iz Niša, koji je najveći deo svoje karijere gradio u zemljama ruskog govornog područja, gde se i edukovao za svoju pro licencu. Kako ste uspeli od jedne prosečne ekipe sa manjim budžetom da napravite tim koji je kadar čak da se bori za najviši plasman?

"Uspeli smo svi zajedno. Napravljena je korektna selekcija od iskusnih igrača. Trudimo se od početka da iskoristimo sav potencijal koji poseduju igrači, kako bismo mogli da kreiramo stil koji nam najviše odgovara. Imamo posebne zadatke i ciljeve za ovu sezonu, ali ne stvaramo sebi nepotrebni pritisak. Iako je ekipa sastavljena od iskusnih pojedinaca postoji još prostora da napredujemo i razvijamo se", ubeđen je Lazarević.

Izabrani ste za najboljeg trenera meseca, a Vaš tim je jedan od najefikasnijih u celoj ligi, i po mnogima igrate najlepši fudbal u Uzbekistanu.

"Pohvale uvek gode ali euforije nema. Ne obraćam pažnju na individualne nagrade. Trudimo se da maksimalno iskoristimo potencijal svakog igrača i to nam se za sada vraća. U ekipi imamo iskusne igrače koji poseduju određeni kvalitet i na to se oslanjamo. Idemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, i fokusirani smo samo na sledećeg protivnika. Uskoro počinje drugi deo sezone, predstoji nam još mnogo utakmica, sve je moguće, ali mi idemo korak po korak", oprezan je Nikola.

Četiri najbolja tima predstavljaće Uzbekistan u Azijskim takmičenjima sledeće godine. Kakve su šanse Kizilkuma, i ko po Vama ima najveće šanse da osvoji šampionski pehar?

"Mi ćemo igrati u svakoj utakmici na pobedu. Videćemo gde će nas to odvesti na kraju. Sigurno su želje svih u gradu porasle da budemo u top četiri tima, a za nešto još više teško je sada reći. Klubovi sa mnogo većim rejtingom i budžetima su Pakhtakor i Nasaf pa bih njima prepustio ulogu favorita u borbi za titulu, iako je trenutna situacija na tabeli da je pet timova unutar svega dva boda, i siguran sam da nas čeka vrlo uzbudljiva završnica" završio je Nikola Lazarević šef stručnog štaba najvećeg hita ovogodišnjeg prvenstva Uzbekistana.