XS
SM
MD
LG
03.08.2022  V. Jankov

Dobar fudbal i poseta na memorijalu "Zoltan Nađ Čampika“

Dobra poseta turira - foto: G. Lazić

Brzo se po najvećem potiskom selu pročulo da se igra dobar fudbal na noćnom turniru u malom fudbalu, od ovog leta Memorijalu "Zoltan Nađ Čampika", pa se na tribini stadiona za male sportove kraj pijace u centru sela okuplja zavidan broj Petrovoselaca, ali i ljubitelja igre „na petoparcu“ iz okolnih mesta.

- Tribine su pune, na asfaltu „pršti“, što je najbolji znak da smo napravili pravi potez organizovanjem turnira. Meštani sada imaju lepu priliku da svako veče prošetaju do popularnog rukometnog terena i uživaju u igri malog fudbala. Verujemo da će tako biti i narednih večeri dok turnir traje, veli u ime organizatora Goran Lazić.

Drugog dana turnira odigrane su četiri utakmice i postignuti su sledeći rezutati: Janoš Žolnai Žole –Maćika Križak 2:3, Vuksa Spid – Super klopa 2:3, Bečejprevoz – Mi nismo anđeli 2:1 i Vuksa Spid – Eurosvit NK automobili  2:0.

Podsetimo, turnir je okupio 14 ekipa, koje su podeljene u dve grupe sa po sedam ekipa. U grupnoj fazi igra se ligaški bod sistem i utakmice traju dva puta po 15 minuta. Četiri prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu, a tada će trajenje utakmica biti dva puta po 20 minuta. Nagradni fond je 300.000 dinara.

Evo parova večerašnjeg programa: Severstrans Senta – Mi nismo anđeli (20), Kancelarija za mlade opštine Bečej – Kadeti AFK iz Ade (20,45), Fortuna Sukur Metal – Bečejprevoz (21,30) i Fortuna Sukur Metal – Agromaus iz Nadalja (22,15).