XS
SM
MD
LG

Borcu bodovi u Posušju

Foto: Fejsbuk, Posušje

Meč u Posušju igrao se po izuzetno toplom i teškom vremenu. Prvi je priprijetio Kulašin. Dugom loptom ga je proigrao golman Pavlović, a Kulašin je praktično sa korner linije tukao u naručje golmana Posušja, Kukića.

Novi dobar napad Borca vidjeli smo u 10. minuti. Goran Zakarić je odlično proigrao Momčila Mrkajića. On je izbjegao ofsajd zamku i iskosa sa desne strane, sa nekih 10 metara, tukao pored stative. Imao je u sredini Benjamina Tatara, a Mrkajić se odlučio na udarac.

Domaći tim uzvratio je u 15. minuti uz veliku pomoć sudije Musića. Svirao je on prekršaj za Posušje kojeg apsolutno nije bilo. Lopta se nalazila  na nekih 17 metara od gola Borca. Odlično je tukao  Jovića,  ali je   Pavlović odbranio.

Možda je tim Borca oštećen u 26. minuti. Uspio je Kulašin oteti loptu Horiću i krenuti ka golu Posušja. Horić ga je vukao za dres, ali sudija nije pokazao na penal. Pustio je da se meč nastavi.

Gosti su srećno stigli do vodećeg gola. Borac je krenuo u jedan napad koji nije mnogo obećavao. Piščević je dugom loptom želio proigrati Kulašina, na desnoj strani, a Pavlović je nespretno reagovao. Pokušao je vratiti loptu golmanu Kukiću glavom. Ovaj to nije očekivao,  krenuo je sa svog gola, da presječe proigravanje Piščevića, pa je lopta završila u mreži. Biop je to i rezultat prvog dijela meča.

Nastavak je donio nešto ofanzivniji Posušje, a to je Borcu otvorilo mogućnost kontranapada.

Ipak u 59. minuti prilika za domaćina. Velika greška Borčevih igrača. Izgubili su loptu na sredini terena, a Pavković koji je ušao u drugom dijelu, istrčao je od centra do penala pred golom gostiju, šutirao, a Pavlović bio siguran.

Gosti iz Banja Luke su mogli do gola u 73. minuti. Akciju je dobro vukao Kulašin, jedan od najboljih u Borcu u ovom susretu, odlično je proigrao Mrkjaića,a ovaj tukao u spoljni dio mreže.

Samo minut kasnije Borac je teško oštećen. Jedan defanzivac Posušja je u svom šesnaestercu igrao rukom, a Musić je pokazao da se igra nastavi.

Do samog kraja nije bilo prilika pred jednim ili drugim golom, da bi u sudijskom vremenu jednu dužu akciju Borca glavom završio rezervista Dejan Meleg. Lako je, sam, neometan, glavom matirao golmana Posušja.

Posušje – Borac 0:2 (0:1)

Posušje. Stadion: Mokri dolac. Gledalaca: 2.000. Sudija: Admir Musić ( Sarajevo). Strelac: Pavlović (autogol) 38. (Borac). Žuti kartoni: Pavković, Begić ( Posušje). Gajić, Meleg (Borac)

 

Posušje: Kukić, Brković,  Milanović, Bešlić, Landeka, Krišto,  Hanuljak,  Pavlović, Jović (od 62. Begić), Lučić, Horić.

 

Borac: Pavlović, Ćorić,  Mrkaić,  Gajić, Vojnović,  Spremo,  Kulašin, Popara (od 84. Lazić), Tatar (od 90. Meleg), Piščević, Zakarić (od 69. Begić). 


Sarajevo 4 : 2 Sloga Meridian
Posušje 0 : 2 Borac
Igman 3 : 2 Tuzla City
Sloboda 1 : 1 Velež
Željezničar 1 : 1 Široki Brijeg
Zrinjski 4 : 1 Leotar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Široki Brijeg 3 2 1 0 7
2 Tuzla City 3 2 0 1 6
3 Zrinjski 3 2 0 1 6
4 Sarajevo 3 2 0 1 6
5 Željezničar 3 1 2 0 5
6 Sloga Meridian 3 1 1 1 4
7 Borac 3 1 1 1 4
8 Igman 3 1 1 1 4
9 Velež 3 0 3 0 3
10 Sloboda 3 0 1 2 1
11 Posušje 3 0 1 2 1
12 Leotar 3 0 1 2 1