XS
SM
MD
LG

Srem sa jasnom vizijom

Prvi treninzi

Srem iz Sremskih Mihaljevaca, odrađuje prve treninge pred start sremskoligaške sezone. Na terenu radna atmesfera. Uostalom, kod već “legendarnog trenera” Živka Budimirovića - Bude drugačije i ne može.

- Plan rada je jasan – ističe Budimirović – Nedeljno četiri treninga, uz odigravanje kontrolnih utakmica. Tako do prvog jesenjeg kola, a onda ćemo smanjiti intezitet rada. Prvu proveru imaćemo 17. jula, kada dočekujemo Sremac iz Vojke. Tri dana kasnije dolazi nam Jedinstvo iz Stare Pazove, a na pećinačkoj “Suvači”, protiv Donjeg Srema 2015, igreamo 24. jula. Polet iz Novih Karlovaca dolazi nam 30. jula, a poslednju proveru trebalo bi da imamo 7. avgusta u Krušedolu.

Kako smo saznali od čelnika kluba, postoji mogućnost da se 31. jula organizuje revijalna utakmica između sadašnje generacije prvotimaca Srema i “istorijske”, od pre tri decenije, koja je pod imenom Tehnoauto Srem, napravila bum u srpskom fudbalu. Kao trener, tada je debitovao Živko Budimirović.

Čelnici Srema u pauzi između dve sezone bili su veoma aktivni. U novu takmičarsku godinu Srem ulazi osetno pojačan.

- Da bi se u Sremskoj ligi predstavili na najbolji način, pojačali smo igrački kadar – raportira Žika Jovanović, predsednik Upravnog odbora kluba – Novi igrali su: Miloš Stikić (Radnički, Stara Pazova), Andrej Opačić (GFK Sloven Ruma), Marko Krejić (Horn, Austrija), Ervin Alijagić (Napredak, Popinci), Marko Rajić (Jadran, Golubinci), Stefan Cvetković (Sremac, Dobrinci), Marko Jošić (Partizan, Vitiojevci), Dejan Bosiljkov (Jedinstvo, Platičevo), Bojan Kalambura (BSK, Batajnica) i Luka Panić (Komgrap, Beograd). Slobodni igrači su: Dušan Pilipović, Dušan Paunković, Darko Puljić, Marko Kurteš, Filip Bursać, Jovan Đuran, Dragan Šveljo i Nikola Straživuk. S obzirom da će se Srem, od takmičarske 2022/2023. takmičiti u Semskoj ligi, imamo obavezu da se takmiče zvanično kadeti i biće u konkurenciji s klubovima Međuopštinske lige. S njima će raditi prvotimac Marko Rajić.

Osnovno pitanje koje se postavlja pred članovima Upravnog odbora, trenerima i igračima je: kako ostati na pravom putu?

- Mi smo mlada i ambiciozna uorava – kaže Lazar Bežanović, sportski direkor Srema – Plasmanom u Sremsku ligu mi smo neki naš cilj ispunili. Tim smo pojačali, što bi trebalo da bude dovoljno za plasman u sigurnu zonu. U planu je i poboljšanje infrastructure. Planirano postavljanje stolica na novoizgrađenoj tribini i natkrivanje iste. Takođe, nužni su radovi i oko ograde.

Gde vidite FK Srem za 3 - 4 godine ako se bude razvijao kako ste zamišljali?

- Vidimo Srem kao stabilnog sremskoligaša - ističe Bežanović – Možda i kao člana Vojvođanske lige, sa uređenim uslovima: kompletiranom tribinom, ekonomskim pristorijama, klubskim restoranom. No, polako! Ne letimo, hodamo po zemlji! Dosta smo uradili i dokazali šta možemo. Trudiće se da nastavimo još bolje uz pomoć meštana, pa možda i nekih sponzora.

Kadeti, budućnost FK Srem

Živko JOvanović, predsednik kluba

Lazar Bežanoviić, sportski direktor