XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Ministar Alisa Marić čestitala Kuglaškom savezu Srbije

BEOGRAD, 29. oktobar (Info centar).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije čestitala je Kuglaškom savezu Srbije na ogromnom uspehu i osvajanju osam medalja i titule najbolje nacije četvrtog pojedinačnog Šampionata sveta u Lesnom u Poljskoj.

U čestitci se kaže:

Dragi kuglaši,

Čestitam vam na velikom uspehu, osvajanju osam meadlja na Prvenstvu sveta u Lesnom, čime ste proneli slavu naše zemlje i sporta u svetu.

Želim Vam sve najblje u daljem životu i radu.

Na Prvenstvu sveta u Lesnom do 22. do 27. oktobra, prvak sveta i svetski rekorder u kombinaciji (najkompletniji igrač šampionata, sabira se najbolji rezultat iz pojednačnog – klasik i pojedinačnog - sprint) je postao Vilmoš Zavarko 953 čunja (727 pojednačno i 226 sprint) koji se okitio i bronzom u pojednačnoj - klasik konkurenciji i bronzom u disciplini pojednačno - sprint, tri srebrne medalje pripale su Robertu Ernješiju –pojedinačno sprint, pojedinačno klasik i pojednačno – za kombinaciju, srebrom se okitila i Livia Santo u pojednačnom delu – klasik a Daniel Tepša bronzom u poejdnačnom delu – sprint. Raniji svetski rekord u kombinaciji iznosio je 898 čunjeva.

Sa ukupno osam trofeja, jedno zlato, četiri srebra i tri bronze Srbija je najuspešnija nacija na Šampionatu sveta, ispred Hrvatske i Mađarske. Sa po tri medalje, Zavarko i Ernješi su i najtrofejniji igrači prvenstva.

Po broju medalja Hrvatska je prva sa četiri trofeja (3 – 0 – 1), ispred Srbije sa 8 (1- 4 - 3) i Mađarske sa tri (1 – 1 – 1).