XS
SM
MD
LG

Generacija rođena za titule

Rukometašice i stručni štab ŽRK Metalac sa gradonačelnikom Kraljeva

Uspesi koje ostvaruju mlade rukometašice kraljevačkog Metalca nisu slučajni. Naprotiv, plod su velikog rada, odricanja devojčica koje su sve podredile uspehu na sportskom terenu. Prošle godine ŽRK Metalac je bio šampion Srbije u uzrastu do 12 godina,a ove godine u Kraljevu se pevala šampionska pesma u pionirskoj konkurenciji. Uzastopne šampionske titule popularnih „lavica“ govore o pravoj dominaciji u Srbiji. Sve šampionke sa trenerima primio je u gradskoj kući gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić ne skrivajući radost i zadovoljstvo ostvarenim našeh rukometašica.

Bile ste ovde i prošle godine kao prvakinje Srbije do 12 godina, sada ste uspeh ponovili u starijoj konkurenciji i uspele ste da odbranite domaći teren. Ogroman je ovo uspeh, ŽRK Metalac je u radu sa mlađim kategorijama među najboljima u Srbiji i sigurno jedna od vodećih sportskih kolektiva u našem gradu. Napravljen je dobar temelj da i narednih godina se osvajaju šampionska zvanja, a krajnji cilj je da upravo ove devojčice, kada sazru, budu prvakinje Srbije u seniorskoj konkurenciji. To je cilj kako kluba, tako i grada Kraljeva. Drago mi je da sam se uverio da ova deca pažnju poklanjaju svom obrazovanju, uskoro sve upisuju srednju školu, a mi moramo da učinimo napor da im omogućimo das u kasnijem školovanju imaju izbor i u svom gradu, da ne odlaze iz Kraljeva. Da budu šampionke na terenu i akademski građani – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

U ŽRK Metalac nemaju nameru da stanu. Hoće više i bolje, spremaju se da brane osvojeno, ali i da naprave korak napred.

Trener Aleksandar Nestorović i gradonačelnik dr Predrag Terzić sa šampionskim peharom

Mi smo napravili zaokret u radu pre par godina i rezultat toga se vidi kroz rezultate i dve titule državnog prvaka. Hoćemo još više, hoćemo i naredne godine da budemo šampioni i da se ponovo vidimo na ovo mestu. Imamo ogroman potencijal i naravno, slažem se sa gradinačelnikom da naoadnemo titulu prvka Srbije u seniorskoj konkurenciji. Za početak naredne godine ćemo juriti ulazak u Super „B“ ligu i nadam se da ćemo ponovo stajati ovde da proslavimo taj uspeh – naglasio je Aleksandar Nestorović, trener ŽRK Metalac.

„Lavice“ nisu skrivale osmeh tokom prijema u gradskoj kući, ali još uvek stidljive u odnosu sa medijima. Ipak, kapiten je to uradila na pravi način.

Teodora Leković, kapiten pionirske ekipe ŽRK Metalac, predala zlatnu medalju gradonačelniku Terziću

Ovo je veliki uspeh za koji smo živele i naporno radile. Želeli smo mnogo ovu titulu, htele smo da se radujemo u našem gradu sa našim navijačima. Pokazale smo da smo najbolje i sada idemo jače i bolje. Bićemo i naredne godine prvakinje, to je sada neka obaveza i veliki motiv – naglasila je Teodora Leković, kapiten pionirske ekipe ŽRK Metalac.

Rukometašice su gradonačelniku namenile medalju sa šampionata, a prvi čovek grada na Ibru je svakoj igračici i treneru namenio poseban poklon. Usledilo je i fotografisanje uz poruku da se ponovo vidimo svi zajedno na istom mestu i naredne godine.