XS
SM
MD
LG

Mladi trstenički karatisti uspešni u dresu reprezentacije Srbije

Foto: D.Ivanović

Na održanom Hungarian JKA Open turniru 2022. u Budimpešti nastupili su mladi karatisti iz Češke, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije i domaćina Mađarske. Ukupno 408 prijavljenih nastupa, u državnom dresu nastupili su i mladi karatisti trsteničke "Prve petoletke" i postigli izuzetne rezultate.

U kategoriji 6-7 godina Vidan Sarić Đurđević okitio se sa dve zlatne medalje u izvođenju kata i u sparingu. Mia Negovanović je u kategoriji 8-9 godina je osvojila zlatnu medalju u izvođenju kata a bronzanu u sparingu. Vuk Medar je osvojio je u kategoriji 8-9 godina osvojio zlatnu medalju u izvođenju kata. Bronzanu medalju u kategoriji 10-11 godina u izvođenju kata osvojila je Nikolina Perić. U izvođenju kata u kategoriji 15-16 godina Sofija Stajić osvojila je bronzanu medalju. Petar Mikić je u borbama u kategoriji 13-14 godina osvojio bronzanu medalju. Ivana Nedeljković je u seniorskoj konkurenciji u izvođenju kata osvojila bronzanu medalju. U ekipnim nastupima srebrnu medalju u borbama Petar Mikić je osvojio srebrnu medalju a Ivana Nedeljković sa kata timom zlatnu medalju.

Osim pomenutih u reprezentaciji Srbije na ovom takmičenju nastupili su i Strahinja Glidžić, Mijat Milutinović, Andrea Batoćanin, Filip Javorka i Gala Vidaković. Oni nisu ovoga puta imali sreće da osvoje neku od medalja ali su prošli jedno međunarodno iskustvo, saznajemo od trenera Karate reprezentacije Srbije i Karate kluba "Prva Petoletka" Nade Sarić.