XS
SM
MD
LG

Sedam parova u ringu

Žarko Radović kao sekundant na jednoj od ranijih revija - foto: V. Jankov

Ljubitelji boksa u Bečeju imaće u subotu priliku da uživaju u prvoj ovogodišnjoj profi reviji. Agilni bečejski sportski radnik Žarko Radović preuzeo je obavezu da, po 15. put, organijuje atraktivnu sportsku međunarodnu manifestaciju u gradu kraj Tise.

- Saradnja sa Srpskom profesionalnom bokserskom federacijom, koja je organizator novog spektakla, se nastavlja. Ponudili su nam  da tehnički organizujemo reviju, što smo oberučke prihvatili i mislim da će poštovaoci bokserske veštine biti zadovoljni. Podsećam, 2019. godine smo bili izuzetno aktivni organizovanjem četiri revije, potom je naišao period pandemije korona virusa, kada smo samo po jednu reviju održali godišnje, a sada verujem da ćemo se opet češće družiti sa bokserima u ringu, veli Žarko Radović.

Za sada je sigurno da će se u ringu naći sedam parova, a moguće je da se upari još jedan ili dva para boksera.Kako, pored boksera iz raznih klubova Srbije, stižu bokseri iz Bosne i Hercegovine, Grčke i Švedske, revija ima međunarodni karakter.

Prema najavi organizatora, sigurne su sledeće borbe – velter: Panajotis Točataridis (Grčka) – Edis Biberović (Bosna i Hercegovina). Poluvelter: Marko Cvetanović (Beograd) – Nermin Pozdarević (BiH).Kruzer: Goran Babić (Švedska) – Bikola Knežević (Kikinda). Poluteška:  Kristijan Đaković (Ub) - Smiljan Trajković (Kraljevo). Poluteška: Konstantin Nanga (Švedska) –Darko Stevanović(Kladovo). Velter: Milan Delić (Čurug) – Vladimir Vujadinov (Kikinda). Polusrednja: Nikola Vlajkov (Bečej) –Vanja Dumitrov (Kikinda). Dodajmo da organizator na dan takmičenja odlučuje o rasporedu borbi u ringu.