XS
SM
MD
LG

Čukarički poražen na gostovanju Crvenoj zvezdi

Čukarički poražen na gostovanju Crvenoj zvezdi--

Čukarički je poražen na gostovanju Crvenoj zvezdi, ali su Brđani ostavili dobar utisak na stadionu “Rajko Mitić”. Da su imali malo više sreće mogli su i do boda, ali nisu imali dovoljno koncentracije u 40. minutu, kad je lopta posle šuta Kange pogodila Kataija i srećno se odbila do Bena, koji je odlično reagovao i savladao Mićovića.

Imali su belo-crni tri minuta pre toga najbolju priliku, ali je kapiten domaćih Milan Borjan maestralno reagovao posle sjajnog šuta Miladina Stevanovića iz slobodnog udarca sa 25 metara. Na kraju, ekipa Milana Lešnjaka je poražena, ali je vratila samopouzdanje pred poslednja četiri meča u doigravanju, od toga čak tri na Banovom brdu. Prvi naredni je u ponedeljak, 2. maja od 18,30 časova protiv niškog Radničkog.

Nije bilo mnogo uzbuđenja na startu meča, Crvena zvezda je imala veći posed lopte, nekoliko opasnijih napada, ali ne i ozbiljniju priliku sve do 23. minuta. Tada je posle prekršaja Stevanovića na Benu sudija Marković svirao slobodan udarac za domaće. Izveo ga je sa 18 metara Katai, pogodio je živi zid, Mićović je uhvaćen na “krivoj nozi”, ali na njegovu sreću lopta je otišla u korner.

Još bolja prilika za crveno-bele u 27. minutu. Ben je sjajno izveo korner, Pavkov je nadskočio odbranu Čukaričkog i glavom šutirao, ali je pogodio stativu. Uzvratio je Kovač nekoliko minuta kasnije, dugo je vukao loptu i potom šutirao sa 20 metara, ali je bio neprecizan. U 37. minutu sjajan pokušaj Miladina Stevanovića iz slobodnog udarca, gađao je u rašlje Borjanovog gola sa 25 metara, ali je golman Crvene zvezde fantastično intervenisao i izbio loptu u korner.

Samo tri minuta kasnije domaći su poveli. Kanga je šutirao iz velike udaljenosti, lopta je na putu do gola pogodila Kataija, srećno se odbila do Bena, ovaj je “lažnjakom” iz igre izbacio Tošića i potom sa osam metara lako savladao Mićovića - 1:0. Mogla je Crvena zvezda da duplira prdnost u 43. minutu, Pavkov je umakao odbrani Čukaričkog, šutirao je sa 16 metara, ali ga je u poslednji čas izblokirao Šapić.

Prvu priliku u nastavku meča imao je Čukarički, u 52. minutu lopta se odbila do Lukića, koji je sa 15 metara snažno šutirao, ali pravo u Borjana. Fantasičnu priliku Crvena zvezda je imala posle najlepše akcije na utakmici, u 54. minutu napad je započeo Rodić, potom je Katai prelepo proigrao Ivanića, vezista domaćih je umakao odbrani Brđana i šutirao sa desetak metara, ali je Mićović fantastično intervenisao, nogom je izbio loptu u korner.

U 65. minutu Eraković je pao preko Borjana, vrhom kopačke je po nozi zakačio i povredio svog kapitena. Dugo se ukazivala pomoć čuvaru mreže crveno-belih, gotovo deset minuta, na kraju je Borjan ipak ostao u igri. Prvu priliku posle prinudne pauze imao je domaćin, Gajić je gotovo sa gol-linije uputio povratni pas, na loptu je natrčao Ohi, koji je šutirao iz prve, ali zamalo pored Mićovićevog gola.

Iznenada je Čukarički došao do prilike, posle greške Erakovića rezervista Ergelaš je odlično primio loptu i potom šutirao sa 17 metara, ali je Gajić požrtvovanim uklizavanjem sprečio izjednačenje. Bilo je to i poslednje uzbuđenje na meču.

Crvena zvezda - Čukarički 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 – Ben u 40. minutu. Stadion: “Rajko Mitić”. Gledalaca: 2.000. Sudija: Momčilo Marković. Pomoćnici: Miloš Miškeljin i Nenad Radoičić. Žuti karton: Gajić (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Ivanić, Kanga (od 90+1. Pankov), Pavkov (od 65. Ohi), Katai (od 90+1. Krstičić), Dragović, Rodić, Eraković, Ben, Sanogo (od 65. Srnić).

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan, Tošić, Stevanović (od 58. Roganović), Aganspahić, Puškarić, Mijailović, Savić (od 90. Kempbel), Šapić, Kovač (od 90. K. Belić), Lukić (od 58. Ergelaš).


Crvena zvezda 1 : 0 Čukarički
Radnički (N) 1 : 0 Vojvodina
Partizan 4 : 1 TSC
Voždovac 3 : 0 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 33 28 4 1 88
2 Partizan 33 27 5 1 86
3 Čukarički 33 14 12 7 54
4 Voždovac 33 13 8 12 47
5 Radnički (N) 33 11 14 8 47
6 TSC 33 12 8 13 44
7 Vojvodina 33 12 6 15 42
8 Napredak 33 10 7 16 37