XS
SM
MD
LG

Siguran trijumf Zvezde u Bačkoj Topoli

Foto: facebook.com/crvenazvezdafk

Fudbaleri Crvene zvezde su ubedljivo savladali na gostovanju ekipu TSC-a rezultatom 4:0, u okviru drugog kola plej-ofa Superlige. Izabranici Dejana Stankovića su odigrali dobru utakmicu, i tokom većeg dela meča kontrolisali dešavanja na terenu. Susret je obeležio Mirko Ivanić, koji je fantastičnom igrom stigao do het-trika, a tačku na meč stavio je El Fardu Ben.

Ritam utakmice je od samog starta bio na vrlo visokom nivou, a izabranici Dejana Stankovića su veoma napadački otvorili meč. Prvo veliko uzbuđenje viđeno je u šestom minutu, nakon dobre akcije. Gajić je prošao po desnom boku i kvalitetno centrirao duboko u kazneni prostor, gde je najviši u skoku bio Pavkov, koji je dobro gađao glavom u levu stranu gola, ali je Filipović bio dovoljno koncentrisan. Nastavili su crveno-beli da pritiskaju protivničku defanzivnu liniju, pa se trud i isplatio u 16. minutu. Katai je pravim slalomom po levom boku ušao u šesnaesterac, i poslao oštar pas pred gol, gde se pravovremeno našao Ivanić, kojem nije bilo teško da ugura loptu u praznu mrežu, za zasluženu prednost naše ekipe.

I nakon vođstva, naši prvotimci su nastavili sa odličnom igrom, pa je tako u 19. minutu viđena nova prilika. Ovog puta, Ivanić i Katai su zamenili uloge, a nakon sjajnog dodavanja, upravo Zvezdina desetka je gađala sa petnaestak metara, ali je lopta završila u rukama golmana domaćih. Prilike su nastavile da se ređaju, a plejmejker u 28. minutu je ponovo bio Katai. Probio je po levom boku krilni napadač, i poslao pas na ivicu kaznenog prostora, gde se našao Kanga, koji se namestio i šutirao po zemlji, ali je lopta završila pored leve stative. Pred sam kraj prvog poluvremena, mogao je i Pavkov da se upiše u listu strelaca. Sjajno je Kanga centrirao daleko na drugu sativu, a Pavkov je pobegao čuvaru i glavom gađao prvi ugao, međutim, nije bio dovoljno precizan.

I u od početka drugog poluvremena, naši fudbaleri su nastavili sa ofanzivnom igrom, a već u 46. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Ivanić je sjajno prošao po levoj strani i poslao oštru loptu u sredinu šesnaesterca, Ben je propustio do Pavkova, koji je iz prve „opalio“, ali je šutirao preko gola. Deset minuta kasnije, Ivanić je ponovo mogao da se upiše u strelce. Ben je odlično centrirao posle prekida, a upravo je vezista iz Bačkog Jarka sjajno skočio i dobro šutirao glavom, međutim lopta je završila malo iznad prečke. U 64. minutu viđeno je novo uzbuđenje. Kanga je sjajnom loptom preko odbrane našao Ivanića, koji je iz prve preciznim šutem pogodio bliži ugao.

Ivanić je bio je u centru pažnje i u 67. minutu. Nakon gužve u šesnaestercu, Ivanić se fantastično snašao, i pored dva protivnička igrača izborio poziciju, i na majstorski način poslao loptu u dalji ugao, čime je stigao do het-trika. Crveno-beli su i pored tri gola nastavili da atakuju na gol Filipovića, pa je u 72. minutu viđeno novo uzbuđenje. Ivanić je dobro gađao glavom, a golman domaćih je samo skrenuo loptu do Bena, koji je lagano sproveo loptu u mrežu. Ređale su se prilike kao na traci, a u 76. minutu malo je nedostajalo Pavkovu da se upiše u strelce. Primio je loptu Zvezdin napadač, ušao u kazneni prostor i snažno „pucao“, ali je prečka sprečila promenu rezultata.

TSC – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

Stadion: „TSC Arena“, Bačka Topola. Sudija: Miloš Milanović. Strelci: Ivanić u 16, 64. i 67. i Ben u 72. minutu. Žuti kartoni: Djakovac (TSC), Sanogo (Crvena zvezda).

TSC: Filipović, Varga, Čalušić (od 73. Krsmanović), Stojković, Vukić, Banjac (od 83. Dukure), Antonić, Stanojev (od 46. Mirčevski), Djakovac (od 73. Milićević), Ratkov (od 56. Stanojlović), Bočkaj. Rezerve: Jorgić, Stanojlović, Milićević, Mirčevski, Pinto, Krsmanović, Svilar, Šušnjar, Dukure, Dolmagić, Krstić.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Dragović, Pankov, Eraković, Sanogo (od 83. Sanogo), Kanga, Ivanić (od od 73. Srnić), Ben (od 73. Ohi), Katai (od 83. Motika), Pavkov (od 83. Stanković). Rezerve: Gordić, Gobeljić, Djurić, Krstičić, Stanković, Srnić, Stanić, Radulović, Motika, Živković, Ohi.


TSC 0 : 4 Crvena zvezda
Partizan 3 : 1 Čukarički
Voždovac 2 : 1 Vojvodina
Napredak 0 : 4 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 32 27 4 1 85
2 Partizan 32 26 5 1 83
3 Čukarički 32 14 12 6 54
4 Voždovac 32 12 8 12 44
5 Radnički (N) 32 10 14 8 44
6 TSC 32 12 8 12 44
7 Vojvodina 32 12 6 14 42
8 Napredak 32 10 7 15 37