XS
SM
MD
LG

Dragan Radojičić: Želimo plasman u Evropu

Dragan Radojičić - foto: fkvojvodina.rs

Serija negativnih rezultata je daleko iz Vojvodine i sa tri vezane pobede ni Evropa nije daleko. Od četvrtoplasiranog TSC-a zaostaju dva boda i već sutra situacija na tabeli može da se promeni sobzirom da direktni konkurent dočekuje aktuelnog šampiona. Trener Dragan Radojičić je na koferenciji za štampu uoči duela sa Voždovcem, govorio o narednom protivniku, ambicijama kluba, igračkom kadru i šamsama u polufinali kupa.

- Imamo poštovanje prema svom rivalu i prema svemu što pokazuje na terenu, zato im skidam kapu. I kolega Linta je najvio jednu otvorenu igru, što nama odgovara. Mogu da obećam da ćemo ući u bezpoštednu borbu i da ćemo na sve načine pokušati da ispariramo neugodnom domaćinu. Svi znamo koliko je Voždovac težek rival na svom terenu, zato smo pripremili neke taktičke promene i verujem da sam izabrao prava rešenja za ovaj meč. Poslednja pobeda dodatno nam je podigla samopouzdanje i zato očekujem još bolju igru svoje ekipe. Nema kalkulisanja, i nama, i njima su potrebni bodovi, zato očekujem ofanzivnu igru sa obe strane i nadam se da ćemo mi biti ti koji će dati gol više, pa neka bude 2:3. Naš cilj je ostao isti, želimo plasman u Evropu i zato nema opuštanja ni na jednoj utakmici – poručio je iskusni stručnjak i naglasio da je najvažnije da ekipa raste iz meča u meč, da su posle dva poraza, vezali tri pobede, što im nije pošlo za nogom još od letos.

- Meni je važno da imamo konkurentnu ekipu, zato smo neke momke koji nisu igrali približili startnoj postavi, konkurencija je žestoka, neko će pomoći više, neko manje, ali je važno da svi zajedno gledamo ka istom cilju i dajemo sve od sebe. Tri vezane pobede prijaju i sada ne želimo da stanemo, idemo po novu. Ne želimo da gledamo da nam neko drugi donosi plasman u Evropu, ne želimo da gledamo rezultate TSC-a, već da pobedimo što više mečeva – optimista je iskusni stručnjak, koji se na koferenciji za štampu osvrnuo na jučerašnje žreb polufinala Kupa Srbije i okršaj sa Partizanom.

- Oni mogu da najavljuju finale Zvezde i Partizana, ali mi smo jedna prepreka ka tom cilju. I mi i Novi Pazar prepreka smo na tom putu, i nećemo se predati. Ta utakmica je još daleko, ako želite da znate šta mislim, onda je to da imamo šanse protiv Partizana. Pokušaćemo da igramo svoju igru i boriti se maksimalno. Znamo da Partizan nije izgubio na svom terenu odavno, ali to nas ne zanima. Verujem da ćemo svi biti orni tog 11. maja i da ćemo do tada biti još bolji – zaključio je Radojičić.


Crvena zvezda 3 : 1 Voždovac
Partizan 2 : 0 Radnički (N)
Čukarički 0 : 0 Napredak
TSC 0 : 2 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 32 4 1 100
2 Partizan 37 31 5 1 98
3 Čukarički 37 15 15 7 60
4 Radnički (N) 37 12 15 10 51
5 Voždovac 37 13 10 14 49
6 TSC 37 13 9 15 48
7 Vojvodina 37 13 6 18 45
8 Napredak 37 10 8 19 38