XS
SM
MD
LG
01.03.2022 FK Miljakovac

Miljakovac osniva ženski fudbalski klub!

Fudbalski klub Miljakovac koji je za samo nešto više od godinu dana postojanja zavredio pažnju javnosti svojom organizacijom i novim pogledom na fudbal koji je pružio celoj Srbiji sada je odlučio da ode korak unapred i da pokrene Ženski fudbalski klub Miljakovac. ŽFK Miljakovac će zvanično takmičenje započeti od sezone 2022/2023.

Ženska sekcija kluba sa Miljakovca gajiće iste vrednosti kao i prvobitno osnovani klub, te će aktivno učestvovati u društveno odgovornim dešavanjima, trudiće se da se svojom organizacijom i funkcionisanjem izdvoji od ostalih klubova, ali i što je najbitnije - da učini krucijalne korake u promociji ženskog fudbala u Srbiji i kompletnom regionu.

Osnivač i predsednik FK Miljakovac Jovan Simić ističe da mu je drago što je ideja koja živi od nastanka kluba konačno počela da dobija svoje obrise.

- Već 8 godina sam prisutan u fudbalu i sportu na razne načine i radim sve što je u mojoj moći da promovišem prave fudbalske, sportske i ljudske vrednosti. Međutim, sve je većinom bilo bazirano na promociji muškog fudbala i zbog toga sam osećao dužnost da se posvetim i onoj strani fudbala koja je nažalost u Srbiji zapostavljena, a to je ženski fudbal. Kao i kroz muški klub, inovativnim projektima, marketingom i pristupom navijačima i kompletnoj fudbalskoj javnosti pokušaćemo da stavimo u fokus položaj žena u fudbalu i sportu uopšte i da pošaljemo jaku poruku. Uzbuđen sam zbog svega što čeka FK i ŽFK Miljakovac u budućnosti i naša misija da menjamo fudbal nabolje dobila je novu dimenziju i dala nam nove motive - rekao Simić.

Jedna od prvih igračica koja se priključila ŽFK Miljakovac je Marina Radovanović, nekadašnja fudbalerka Majdanpeka, Mašinca iz Niša, Crvene zvezde i Kolubare iz Lazarevca. Ona je takođe upisana u istoriji ženskog srpskog fudbala jer je 2018. godine bila deo prve ženske futsal reprezentacije Srbije koja je nastupala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Pre svega mi je velika čast što sam dobila poziv da zaigram za ŽFK Miljakovac, i to je poziv koji se ne odbija. FK Miljakovac je od svog postojanja postavio visoke standarde funkcionisanja i pokazao veliku brigu o onima kojima je pomoć potrebna i nadam se da ćemo kroz ŽFK popeti sve na viši nivo. Sudeći po atmosferi u muškoj ekipi, koja je zaista sjajna, ne sumnjam da ćemo to preneti i na ženski deo ekipe i da ćemo svi zajedno biti velika porodica koja će zajedno ići u nove pobede. Uzbuđena sam zbog svega što nas čeka i ne sumnjam da smo svi na pravom putu za boljitak ženskog fudbala u Srbiji - rekla je Marina Radovanović.

Prvi probni trening seniorske ekipe ŽFK Miljakovac biće uskoro organizovan, a sve igračice koje žele da postanu članice novoosnovanog kluba mogu se javiti na mejl adresu [email protected]  ili na društvenim mrežama FK i ŽFK Miljakovac.

ŽFK Miljakovac će zvanično takmičenje započeti naredne sezone, a nakon pokretanja ženske seniorske ekipe, radiće se i na organizaciji mlađih kategorija kluba.