XS
SM
MD
LG

Četvrti dan Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu

Igra se dobar fudbal na turniru u Bečeju - foto: V. Jankov

Četvrtog dana bečejskog Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu odigrano je, čak, sedam utakmica, dve u vateranskoj i pet u seniorskoj konkurenciji. Postignuto je najviše do sada golova, ukupno 30, ali prema broju šansi moglo je još toliko. Najveći „krivci“ što nije bilo tako su golmani. Bilo je to njihovo veče.

U veteranskoj konkurenciji se posebno istakao Tibor Ereg iz redova petrovoselske ekipe NK Automobili, jer je u susretu sa Gradinom iz Temerina bio nesavladiv iz igre. Jedini gol primio je iz kaznenog udarca sa šest metara. U seniorskoj konkurenciji briljirali su Ljubiša Marković iz novosadske ekipe RTV i Endre Fisteš iz temerinske ekipe Papa Pub. Kako su sva trojica u poodmaklim godinama, potvrdili su izreku da su „golmani kao vino, što stariji to bolji“. Međutim, to se može reći i za nekolicinu mlađih čuvara mreže, pre sveja Borislava Radosavljeva iz novobečejske ekipe  PAAD Ladovina. Na žalost, samo je najiskusniji Ljubiša Marković u obe utakmice slavio, a ostali su morali da se pomire sa porazima.

Krenimo redom. U veteranskoj konkurenciji bečejska Kafe Fabrika pobedila je srbobransku ekipu Laser Wash sa 4:1 (3:1), a strelci su bili Igor Gavrić (15. i 29. minut), Igor Dražić (4.) i Zoran Gospođinački (12.) za pobedničku, odnosno Slobodan Šeguljev (11.) za poraženu ekipu. U drugoj veteranskoj utakmici Gradina iz Temerina savladala je NK Automobili iz Bačkog Petrovog Sela minimalnim rezultatom 1:0, a strelac je bioNenad Zečević iz penala.

Novosadska ekipa RTV igrala je dve utakmice i u obe pobedila. Prvo su savladali komšije iz Temerina, ekipu Papa Pub, sa 3:1 (0:0), a posle bečejsku ekipu Baron Restoran sa 5:1 (2:0). U prvoj utakmici Temernci su poveli golom Roberta Ileša (19.), onda su Novosađani u istom 24. minutu dva puta zatresli mrežu, prvo Marko Čalija, potom  Dragan Savin, apobedu je overio Uroš Dražić (28.). Isti igrač je načeo Bečejce u drugoj utakmici već u petom minutu, a Marko Ljepoja je do odlaska na odmor postigao svoj prvi gol u devetom, a drugi u 28. minutu. U međuvremenu se u listu strelaca upisao Marko Čalija (27.), zatim je Aleksandar Hadnađev spasio čast Bečejaca u 29, da bi Nemanja Bošković u istom minutu postavio konačnih 5:1.

Dve utakmice i isto toliko pobeda zabeležila je i ekipa Agromaus iz Nadalja. Prvo su pobedili novobečejsku ekipu PAAD Ladovina sa 3:1, gde su strelci bili Damjan Đorđić (8. i 13.) i Srđan Golub (9.) za pobednike, a za poražene Uroš Veselinović (21.). U drugoj utakmici protiv bečejske ekipe Propale nade slavili su sa 4:1 (2:0), a strelci su bili Igor Kudrić (13. i 23.), Srđan Golub (13.) i Davor Jelić (27.), dok je počasni pogodak za Bečejce postigao Aleksandar Josipović (27.).

Najzad, u poslednjoj utakmici maratonskog programa novobečejska ekipa PAAD Ladovina zabeležila je drugi poraz tokom večeri i to od temerinske ekipe Autoservis Obradović rezultatom 0:5. Junak pobede Temerinaca bio je, svakako, četvorostruki strelac Dragan Đorić (1, 11, 26. i 29.), a preostali gol postigao je Adis Kurtiši (21.). U ovoj utakmici Novobečejac Nenad Vidović je pocrveneo i time olakšao posao Temerincima.

Večeras se igra šest utakmica, od kojih prve dve u veteranskoj i preostale četiri u seniorskoj konkurenciji. Prva utakmica je u 17,15 i sastaju se NK Automobili (Bačko Petrovo Selo) – Gladijator Maksimus, a u drugoj od 18,00 sati igraju Fortuna –Laser Wash (Srbobran).

Seniori startuju od treće utakmice, koja je na programu u 18,30 sati i sastaju se Vrebalov Agrar (Novi Bečej) – Knjigovodstvena agencija Enter (Bačko Gradište), potom igraju od 19,15 sati Vrebalov Agrar (Novi Bečej) – Šlep služba Ivanovski (Radičević), zatim od 20,00 Optika Zum (Kikinda) - Mosijevi drugari (Bačko Petrovo Selo) i od 20,45 Optika Zum (Kikinda) – Mala naoblaka.