XS
SM
MD
LG
28.12.2021 SPD Radnički Kragujevac

Fantastični Radnički osvojio Kup

Vaterpolisti Radničkog osvajači Kupa Srbije (foto: SPD Radnički Kragujevac)

Vaterpolisti Radničkog osvojili su Kup Srbije, pošto su sa 11:9 u finalu savladali favorizovanu ekipu Novog Beograda, sastavljenu za velika dela, od velikog broja vrhunskih reprezentativaca, i još jednom potvrdili da su i oni vrhunski tim.

Kragujevčani su loše otvorili utakmici i dozvolili protivniku da se „odlepi“ na tri gola, već na startu (3:0), ali su se vrlo brzo probudili i uhvatili rezultatski priključak pogocima Ćuka i Radulovića (3:2). Ipak, Novobeograđani su na prvi odmor otišli sa dva gola „viška“, pošto je dojučerašnji igrač Radničkog, Strahinja Rašović, pogodio uz zvuk sirene – 4:2.

To nije pokolebalo Šumadince, odigrali su sjajno u finišu poluvremena i golovima Lukića Jankovića i Radulovića došli do preokreta – 6:5.

Ništa se nije promenilo u igri Radničkog ni u nastavku susreta. Nastavili su u istom ritmu i otišli na „plus dva“ preko Lukića (7:5), ali je on odmah zatim isključen, posle čega je peterac realizovao Mandić. Nisu dozvolili izabranici Uroša Stevanovića da ih bilo šta poremeti. Naprotiv, pogocima Radulovića i Ukropine prvi put na utakmici stekli su tri gola razlike pred poslednju četvrtinu – 9:6.

U odlučujućoj deonici Strahinja Rašović je sa dva gola vratio svoj tim u igru (9:8), ali je Radnički u finišu otklonio sve dileme golovima Jankovića i Vrlića (11:8). Na samom kraju meča Jakšić je samo ublažio poraz.

Fantastično je branio golman Radničkog Lazar Dobožanov, koji je odličnim intervencijama, čak i u situacijama sa dva igrača manje, sve vreme davao vetar u leđa svojim saigračima, koji su mu dobrim blokovima umnogome pomogli u odbrani mreže.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Marko Radulović i Filip Janković sa po tri gola, a Nikola Lukić dodao je dva. Na drugoj strani prednjačila su braća Rašović. Strahinja je postigao tri, a Viktor dva.

Pred Kragujevčanima je kratka pauza, a potom se okreću Ligi šampiona i gostovanju grčkom Olimpijakosu, 11. januara.

Novi Beograd – Radnički 9:11 (4:2, 1:4, 1:3, 3:2)

BEOGRAD – Bazen: „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Ivan Raković i Vojin Putniković.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović 2, Žoao Pedro, Martinović. Trener: Vladimir Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3. Trener: Uroš Stevanović.