XS
SM
MD
LG

Drugi dan Božićno-novogodišnjeg turnira u Bečeju

Monemat sa utakmice veterana između bečejske ekipe Gladijator Maksimus i FK Vojvodine iz Bačkog Gradišta - foto: V. Jankov

Pored seniora, drugog dana bečejskog Božićno-novogodišnjeg turnira u malom fudbalu zaigrali su i veterani. Prvih je 25, a u konkurenciji drugih sedam ekipa. U četiri utakmice, po dve u obe uzrasne kategorije, viđena su 22 gola. Veteranima je trebalo nešto duže vreme da se zagreju, jer su obe utakmice na poluvremenu bile bez golova.

U prvoj utakmici dana, veterani bečejske ekipe Gladijator Maksimus savladali su FK Vojvodina iz Bačkog Gradišta sa 4:0. Čaba Hegediš je otvorio (21. minut) i zatvorio (29) seriju golova, a umeđuvremenu su se u listu strelaca upisali Arben Stajki (23) i Jožef Fodor (24).I u drugoj utakmici veterana, između subotičke ekipe Full Feel i bečejske Kafe Fabrika, odluka je pala u drugih 15 minuta igre. Subotičanim Milan Ivanović je sa dva gola (19. i 22.) načeo, a Zoran Katić (27) i Kiloš Kovač (28) su završili posao.

Prva utakmica seniorske kategorije bila je između novobečejske ekipe PAAD Ladovina i bečejske Propale nade. Bečejci nisi igrali u stilu svog imena, jer je mladi Marko Lukić već u trećem minutu „projektilom“ načeo golmana Borislava Radosavljeva, a u osmom minutu bilo je 0:2 na semaforu, pošto se Milan Necić upisao u listu strelaca. Uspeli su Novobečejci preko mladog Sime Simonovića da smanje na 1:2 (27), ali je u istom minutu Miloš Pinjo postavio konačih 1:3.

Čajkini asovi su potvrdili epitet favorita u okršaju sa petrovoselskom ekipom Mosijevi drugari, jer su slavili rezultatom 7:2 (5:0). Mala neizvesnost je bila zbog toga što Bečejci nisu mogli da računaju na povređenog golmana Isidora Milovanova, pa je na gol stao igrač Mita Kobiljski, ali sve je odlučeno već u prvom poluvremenu. Seriju golova otvorio je Ognjen Đuričin (4), a nastavili su je Bojan Ćulum (5, 17), Bojan Lovre (11, 14), Vladan Vorgučin (15) i Miroslav Vender (26), dok su strelci za Petrovoselcebili Ervin Bešenji (20) i Marko Mučibabić (28).