XS
SM
MD
LG

Ko su favoriti za osvajanje Lige šampiona?

Foto: uefa.com

Grupna faza Lige šampiona se završila prošle nedelje dok je žreb za istu održan u ponedeljak. Svi smo videli šta se dešavalo na tom izvlačenju, ali nećemo mnogo o tome. Reputacija UEFA a i velikih klubova je odavno poprilično uzdrmana da i mi sada diskutujemo o svemu i to je neka druga priča. Ovde smo da Vam prezentujemo koji to klubovi imaju najviše šansi za osvajanje pehara ovog takmičenja.

Kvote smo uzeli sa bet365 Srbija kladionice, a u daljem delu teksta predstavljamo najveće kandidate za ušati trofej.

· Mančester Siti

Gvardiolina mašinerija se ne zaustavlja iako mnogi misle da oni imaju poteškoća. Tačno je da nemaju klasičnog centarfora nakon Aguerovog odlaska, naročito kada Gabrijel Žezus nije na visokom nivou, ali Građani ipak pobeđuju. Pride, gde god nastupaju su ili prvi ili imaju najviše šansi za trofej. Poprilično smo sigurni da će nadomestiti sve nedostatke u zimskom prelaznom roku ali i bez toga, po kladionicama oni figuriraju kao broj jedan za  titulu LŠ. Vezni red koji predvodi De Brujne je bez ikakvog pogovora najbolji na svetu, a i na svakoj poziciji imaju po dva klasna fudbalera.

· Bajern Minhen

Robert Levandovski je najbolji igrač sveta u poslednje dve godine. Da prvo to kažemo na startu i osvrnemo se na onu sramotnu ceremoniju dodele Zlatne lopte. Jeste Mesi jedan od najboljih ikada, ali u zadnje dve sezone nije primirisao Poljaku. Ova nepravda je strašno motivisala Bajern kao celinu i već vidimo kako odgovaraju na to. Nije da i pre toga nisu bili verovatno najefikasnija ekipa Evrope, ali sada su nekako besni. Nemački šampion je broj dva na listama, odmah iza Mančester Sitija, iako mi iskreno mislimo da ova dva tima imaju iste šanse da osvoje titulu. Bavarci su isto mašina koja ne staje i melje tokom celog meča, tako da nam nije čudno kada pobede nekog sa pet golova razlike.

· Liverpul

Klop je utegao Redse do maksimuma, i može se reći da su u najboljoj formi u Evropi trenutno. Da li će to trajati do kraja sezone, e to već ne znamo. Manea i Salaha očekuje Kup Afričkih nacija i to može da umnogome poremeti planove tima sa Enfilda. Sveukupno gledajući, Liverpul igra perfektno, ima napad koji je surov i ne prašta niti jednu grešku, dok sa druge strane Virdžili Van Dajk i zadnja linija prave bedem pred golom Alisona.

· Ostali

Namerno smo stavili PSŽ među ostale. Zašto? Zbog toga što ovaj tim nema hemije i to je svakom ko imalo prati fudbal jasno. Sve se rešava na individualni kvalitet, ali to će kada tada stati kada se završnica takmičenja približi.

Što se tiče Čelzija vladajući šampioni imaju minimalne šanse po nama da ponove uspeh iz prošle godine, jer su već dobrano iščitani, tj. taktika njihovog trenera jeste. Ajaks za koji svi navijamo je tu, nada se nekom iznenađenju, ali ipak nema kvalitet da napadne tron, dok bi Real Madrid to mogao da uradi, onako iz senke sa Anćelotijem na čelu. Ipak je Italijan stara škola i zna kako da se postavi u ovim situacijama.

Mančester Junajted, Atletiko Madrid, Inter i svi ostali, po nama a i po kladionicama nemaju neke preterane šanse da uzmu trofej.