XS
SM
MD
LG

Stamenić i Petrović: Odlična energija, pružićemo maksimum protiv Kameruna

Foto: IHF/RFEBM - J. Navarro

Srbija je učinila važan prvi korak i u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu savladala Poljsku. Dan nakon utakmice, kada su se malo slegli utisci, Aleksandra Stamenić i Marija Petrović su se osvrnule na trijumf nad Poljskom i najavile utakmicu sa Kamerunom.

ALEKSANDRA STAMENIĆ 

- Otvorile smo prvenstvo pobedom, što je vrlo bitno za nas. Videle smo da možemo, energija nam se poklopila i nadam se da smo to prenele i na našu publiku koja nas je podržavala i na sve gledaoce.

Kakav je tvoj lični osećaj posle utakmice, s obzirom na to da je ovo bio tvoj prvi nastup na velikom takmičenju. Imala si nedavno priliku da debituješ za reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Turske, a sada si deo reprezentacije na Svetskom prvenstvu

- Presrećna sam što sam ovde i što sam deo ovakve ekipe, zaista uživamo što smo ovde sve zajedno. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gledam kao uvertiru, kao pripremu za veliko takmičenje i drago mi je što sve lepo ide.

Atmosfera i energija su važni faktori u ekipi
- Energija nam je odlična, stvarno se lepo družimo, mislim da sve to prenosimo na teren i da se sve to sinoć videlo. Nadam se da će na svakoj sledećoj utakmici biti sve bolje.

Sutra vas već očekuje utakmica protiv Kameruna koji je u prvom kolu doživeo poraz od Rusije
- Iako smo favoriti, mislim da treba da ostanemo fokusirani i da pružimo svoj maksimum, zaključila je Aleksandra Stamenić.

MARIJA PETROVIĆ

Uoči početka prvenstva, naglasili ste težinu i važnost prve utakmice. Kao što je ekipa priželjkivala, šampionat je odlično otvoren. Dan posle utakmice, kako vidite trijumf protiv Poljske

- Posle prospavane noći i kada su se glave ohladile, uz odličnu sveuklupnu atmosferu mogu reći da smo uradile nešto što se iskreno nije očekivalo od nas, pošto svi znaju da smo ovde došli sa znatno podmlađenim sastavom. Dokazale smo da ako ispoštujemo svaki dogovor i ako svaka igračica uradi svoj deo posla da apsolutno nismo protivnik za potcenjivanje i da imamo šanse da sa svima igramo.

Čini se da ste pozitivnu energiju van terena uspele da prenesete i na teren
- To me zaista raduje i veoma sam srećna zbog toga. Atmosvera je odlična, sve devojke su odlične, dobro treniramo, dogovaramo se oko svega i mislim da je to glavni cilj i prava stvar.

Sutrašnji protivnik je Kamerun. Tek predstoje detaljnije analize tokom dana, ali kakva vas ekipa očekuje?
- Ne znamo mnogo o protivniku, nismo uspele da pogledamo njihovu utakmicu sinoć jer smo odmah posle njih igrale, ali danas imamo sastanke i trening pa ćemo se detaljnije pozabaviti Kamerunom. Nemamo mngo vremena za pripremu te utakmice, ali sigurna sam da ćemo dobro uraditi analizu i da će sutra sve biti kako treba.

Kako očekujete da će ekipa Srbije pristupiti utakmici?
- Očekujemo isti pristup kao i juče. Dobro smo krenule, mislim da smo sada pune samopouzdanja i što se nas tiče sigurna sam da će svako da pruži svoj maksimum, rekla je Marija Petrović.

Utakmica između Srbije i Kameruna na programu je u nedelju, 5. decembra od 20:30 časova. Susret možete pratiti na kanalima Radio-televizije Srbije i TV Arena sport.  Istog dana u okviru grupe B od 18:00 časova sastaju se Poljska i Rusija.