XS
SM
MD
LG

Srbija kreće sa Poljskom

Selektor ženske rukometne reprezetacije Uroš Bregar i njegove izabranice kažu da je Srbija spremna za utakmicu sa Poljskom i početak Svetskog prvenstva, koje se održava u Španiji.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije učešće na Svetskom prvenstvu započinje u petak utakmicom protiv Poljske.

"U Srbiji smo odradili dva kontrolna meča, tako da se ide ka takmičarskoj formi. Juče smo imali trening u Španiji, pod pitanjem nastupa su Kovačević i Liščević, odradićemo kontrolni test za njih i pravimo ekipu za utakmicu", rekao je selektor Bregar.

"Izgledamo kao kolektiv i to je baš bitno. Ja verujem u radnu atmosferu i to se pozitivno pokazalo na pripremama, idemo pozitivnom energijom u utakmice. Moram da kažem da Poljska ima masu i mišiće, to znači da dobro trče u kontru, mora da se igra agresivno u odbrani i mora da se zaustavi neko njihovo srce ekipe i motor", dodaje selektor.

"Stigli smo u Španiju, adaptiramo se na sve. Odradićemo još jedan trening, što će nas uvesti u početak SP i da budemo spremni za Poljsku. Sve teče po planu, atmosfera je dobra, ali uvek je najteža prva utakmica, ko god bio protivnik. Poljska nije laka i naivna ekipa, igrali smo sa njima ranije, pobedile smo ih sa 14 razlike, ali to ne znači da treba ući lako u tu utakmicu", rekla je rukometašica Tamara Radojević.

"Od nas očekujem borbenost i disciplinu u ekipi, ako uradimo ono što nam je trener rekao, očekujem pozitivan rezultat", dodaje Tamara. 

"Ovo je moj prvi nastup na velikom takmičenju sa reprezentacijom i stvarno sam uzbuđenja, ima straha, ali najviše pozitive. Ovo je lepa prilika da se pridružim reprezentaciji", rekla je Ivana Mitrović.