XS
SM
MD
LG
01.12.2021 zlatiborpress.rs

Spektakl u Kupu nagrada za Zlatibor

KMF Zlatibor - foto: zlatiborpress.rs

Klub malog fudbala Zlatibor završio je najuspešniju ligašku polusezonu od osnivanja a kruna za kraj godine je meč sa trenutnim liderom Prve lige, ekipom Loznice Grad.

U trećoj takmičarskoj sezoni čajetinski futsaleri su na polovini takmičenja ostvarili pet pobeda uz po jedan remi i poraz čime se nalaze na drugom mestu A grupe Regionalne lige Zapad. Ispred ekipe Ratka Nestorovića trenutno je samo Sjenica koja ima dva boda više i sa kojom će se sastati na otvaranju drugog dela takmičenja na domaćem terenu. Jesen je obeležio i osvojen prijateljski turnir u Ugljeviku u jakoj konkurenciji, a posebno će se pamtiti utakmica protiv ekipe 92 iz Užica koja je savladana sa 11:1 što je mogla da vidi i šira publika zahvaljujući direktnom prenosu na TV5. 

- "Sve je veće interesovanje, već tri godine se takmičimo i sve više se ljudi interesuje i da nas gleda. Imali smo i taj uživo prenos. Mogu da se pohvalim da imamo 16 registrovanih igrača iz naše opštine, što ne može svako da okupi. Podmladili smo ekipu, imamo baš mladih momaka, treniramo i radimo sve bolje. Cilj je da uđemo u viši rang i mislim da bi to bilo pravo. Mislim da se futsal diže na viši nivo u našem mestu, generalno i u Srbiji,"- zaključuje trener Nestorović. Plasman u viši rang posebno bi značio grupi iskusnih igrača koja se dobro poznaje i dugo igra zajedno. Među njima je i kapiten Željko Kostadinović.      

- "Svi smo sa jedne strane zadovoljni, ali ostaje žal što nismo na prvom mestu, jer verujemo da to zaslužujemo. Ostala su ta dva kiksa, na našem terenu smo igrali sa Prijepoljem 5:5, iako smo po meni bili bolji. Protiv Namenske smo bili oslabljeni nebranjenjem našeg prvog golmana Nemanje Kutlešića i malo smo bojažljivo ušli u meč. Nadam se da ćemo u drugom delu prvenjnstva sve to da ispravimo i da se popnemo na do zasluženo prvo mesto,“ -  kaže jedan od najboljih igrača u timu koji pred obaveza u futsalu igra i fudbal na travi.

- "Sigurno da dolazi do neke vrste napora, menjamo dve vrste podloga, travu i parket. Bitno je da je mali fudbal nešto što se voli, tu su drugari, a u velikom fudbalu je nešto sasvim drugo. Ove godine je ekipa dosta podmlađena, ima momaka za koje se nadam da će nešto napraviti u svojim fudbalskim karijerama. Mi se dugo poznajemo, igrali smo mnogo turnira za razne ekipe. Svi se nadamo da ćemo tim prvim mesto nekome posle nas ostaviti nešto bolje od onoga što smo mi imali", - zaključuje kapiten Kostadinović. Kao svojevrsna nagrada za dosadašnji rad čajetinskim futsalerima stiže utakmica protiv ekipe Loznica Grad u Kupu Srbije. Volja žreba je poslala trenutnog lidera najjačeg srpskog ranga u Čajetinu, pa su igrači KMF Zlatibor dobili lepu priliku da se pokažu u najjačoj konkurenciji. Futsal spektakl zakazan je za sredu, 1. decembar od 15:30 časova u dvorani Sportskog centra Čajetina.

Izvor: zlatiborpress.rs


Šljivići 3 : 3 Sjenica
92 4 : 6 Zlatibor
Ares 5 : 0 Raška
PP 192 7 : 2 MB Namenska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 MB Namenska 14 11 0 3 33
2 Zlatibor 14 10 1 3 31
3 Sjenica 14 9 1 4 28
4 PP 192 14 7 1 6 22
5 Šljivići 14 7 1 6 22
6 Raška 14 5 0 9 15
7 Ares 14 3 0 11 9
8 92 (-1) 14 2 0 12 5