XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Zoran Jakšić šampion Srbije

BEOGRAD, 2. septembra (Info centar).- Strelac Zoran Jakšić, junior Jedinstva trap iz Stare Pazove, osvojio je titulu senikog šampiona Srbije u gađanju glinenih golubova – trap na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo” u Beogradu sa 136 golubova (117 u osnovnom delu i 19 u finalu).

Za srebro su raspucavali juniorski reprezentativac, Nemanja Smiljanić (Grof Kališe) sa 133 golubova (115 i 18) i iskusni Rade Pavlović (Rikošet, Beograd) takođe sa 133 golubova (115 i 18). Smiljanić je bio sigurniji, trećim metkom je pogodio, Pavlović je promašio i srebro je pripalo - mlađem.

Na četvrto mesto se plasirao Branko Drljača (Plandište) sa 131 (114+17), peti je bio Branko Leontijević (Grof ,Kalište kod Požarevca) sa 131 (114+17) i šesti u finalu bio je prošlogodišnji šampion Pera Nedić (Jedinstvo trap, Stara Pazova), takođe sa 131 golubom (115+16).

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Jedinstvu trap (Stara Pazova (Jakšić, Nedić, Rožek) sa 343 goluba, drugi je bio prošlogodišnji šampion Grof iz Kališta kod Požarevca (Smiljanić, Leontijević, Ilić) sa 339, treći je Paleža iz Obrenovca (Lukić, Milovanović, Milosavljević) sa 310 golubova.

Trofeje je uručio predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Milan Šotra.

Prvenstvom Srbije je završen ciklus zvaničnih nacionalnih takmičenja - četiri kola kupa, finale Kupa Srbije, Otvoreno prvenstvo Vojvodine i Prvenstvo Srbije. Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta, pomogli su Streljačkom savezu za leteće mete Srbije obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo održavanje, kao i za druge reprezentivne akcije kroz redovni program finansiranja za 2012.