XS
SM
MD
LG

FSS krši zakon o sportu

Dana 24.avgusta u prostorijama FS Grada Čačka i Udruženja fudbalskih trenera Čačka održana je prva zajednička sednica stručno-sportskih udruženja fudbalskih trenera Grada Kragujevca, Užica, Aranđelovca, Topole, Valjeva i Čačka registrovanih saglasno Zakonu o sportu Republike Srbije.

Osnovna tema sednice bila je donošenje zajedničke odluke o pokretanju inicijative za ispitivanje zakonitosti Statuta FS Srbije u Ustavnom sudu Republike Srbije. Razlog je nepriznavanje ovih udruženja od strane FS Srbije koji ne dozvoljava zakonski registrovanim udruženjima trenera članstvo u FS Srbije i užim teritorijalnim savezima, a kojima se preporučuje da stručna-sportska udruženja registrovana po članu 106  Zakona o sportu Republike Srbije ne primaju u članstvo protivno članu 99  Zakona o sportu Republike Srbije.

Jednoglasno je doneta zajednička odluka o pokretanju navedene inicijative kod Ustavnog suda Republike Srbije.

Formirano je koordinaciono telo za ostvarivanje Zakonom definisanih prava sportskih stručnjaka-fudbalskih trenera koje čine predstavnici i zastupnici prisutnih udruženja u sledećem sastavu:

  1. Stojanović Predrag, predsednik
  2. Milovanović Neško, potpredsednik
  3. Petrović Slobodan, potpredsednik
  4. Tešanović Đorđe, član
  5. Ristanović Zoran, član
  6. Đurđević Zoran, član
  7. Zlatković Nikola, član

Definisan je delokrug rada i ovlašćenja ovog koordinacionog tela, kao i lica koja će iznositi u javnost zajedničke stavove ovog tela i ovih Udruženja fudbalskih trenera.

      ,,Kao građani Republike Srbije, iskoristili smo zakonsko pravo udruživanja predviđeno Zakonom o sportu Republike Srbije,a ohrabreni saznanjem da je ovakav način udruživanja trenera već implementiran u najboljim evropskim savezima,članicama EU,kojima se prava i obaveze iz sfere trenerske struke uvode u paralamentarne,demokratske procese sa velikim stepenom odlučivanja i odgovornosti“, istakao je Stojanović Predrag.