XS
SM
MD
LG

Podrška budućem šampionu

Odbojkaški klub Ribnica prošle godine je postao bogatiji za nove sponzore, preduzeća Elektromontaža doo Kraljevo, VS Enerdži doo i hotel Fontana iz Vrnjačke Banje. Ovim ugovorima Ribnica se dodatno finansijski i organizaciono stabilizovala, što omogućava da posle osvajanja Kupa Srbije napadne i titulu državnog prvaka. Ova tri sponzora su i prošle sezone bili uz popularne „musketare“, a ovi su to vratili na najbolji mogući način osvajanjem Kupa Srbije. Mnogo je razloga za zadovoljstvo koje nije krio prvi čovek grada dr Predrag Terzić.

Kada sam dobio drugi mandat na mestu gradonačelnika Kraljeva, naglasio sam da je cilj da do 2023. godine naš grad dobije jednog državnog prvaka u loptaškim sportovima. OK Ribnica je tome najbliža i uveren sam da će već u ovoj sezoni Milan Buco Simojlović i ekipa biti kadri da stignu do pomenutog trofeja. Sponzorima velika zahvalnost, omogućili su normalno funkcionisanje kluba, a gospodinu Zbiljiću lična zahvalnost jer ulaže ogromnu energiju i maksimalno podržava i Ribnicu i našu lokalnu samoupravu i daje značajan vetar u leđa da ostvarimo vrhunske rezultate – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Sponzori ostali uz Ribnicu na njenom šampionskom putu

Prošle godine dogodio se istorijski čin, Ribnica je dobila tri sponzora u jednom danu,a to je prvi put za 67 godina postojanja kluba. Zasluge pripadaju jednom čoveku, vlasniku kraljevačke Elektromontaže Dragoljubu Zbiljiću, koji pored toga što je predsednik OK Vojvodina NS seme, nesebično pomaže i druge da bi srpska klupska odbojka bila evropski jaka.

Ribnica regionalno mora i treba da bude lider. Razlog, jer privatna preduzeća iz Kraljeva hoće da pomognu, angažovani su oko kluba, ulažu sredstva. Otuda će Ribnica ostvariti ambiciuje pre Kragujevca, Niša, nekih drugih gradova. Sportski pozitivni bezobrazluk koji širi Buca Simojlović je nešto što treba srpskoj odbojci, nešto što ja čekam od kada sam ušao u odbojkaški sport. Čovek preti jednoj Vojvodini, kaže da napada sve trofeje, širi optimizam, a kraljevačka javnost to prihvata na najbolji način i podržava maksimalno. Otuda sam ubeđenja da će Ribnica ostvariti ambicije i želim im puno sreće na tom putu – napomenuo je Dragoljub Zbiljić, vlasnik kraljevačke Elektromontaže doo.

Ispred pula sponzora svoje impresije je izneo direktor hotela „Fontana“ Đorđe Makuljević.

OK Ribnica je izvanredna sportska organizacija koja je pokazala da ume da ceni ulaganja i prave vrednosti. Mi ćemo podržati ovaj klub na putu osvajanja novih trofeja,a očekujemo da će to biti na proleće naredne godine. Ove sezone se igra i Kup CEV-a, predstavićemo se Evropi i dovešćemo evropu i svet u Kraljevo i Vrnjačku Banju. To je veliki pogodak za sve nas – zaključio je Đorđe Makuljević, direktor hotela Fontana u Vrnjačkoj Banji.

Ribnicini odbojkaši su uveliko u pogonu, ekipa je kompletirana za borbu na četiri fronta, a ambicije se ne kriju.

Ambicije su jasne, napadamo sva tri domaća trofeja i učinićemo sve da odemo što dalje u CEV Kupu. Selektirali smo vrhunski tim, radimo odlično, imamo šampionsku atmosferu za koju su zaslužni i sponzori koji su postali deo naše porodice. Na svim nivoima smo digli klub, od škole odbojke koje nije bilo do prvog tima koji je pojačan sa dva stranca. Imamo još jedan cilj, da oborimo rekorde po poseti u sportskoj dvorani, da ukoliko dozvole mere, na našim utakmicama bude najveći broj gledalaca u istoriji. To će omogućiti da dođemo do titule – zaključio je novi predsednik OK Ribnica i aktuelni trener „musketara“, Milan Buca Simojlović.

Kako su istakli u Ribnici novi ugovori sa sponzorima potvrda su da je to više od poslovnog odnosa, da vlada porodična atmosfera. U tom i takvom ambijentu Ribnica će pokušati da dosanja san i osvoji titulu prvaka Srbije.

 


18 .kolo Superliga
Novi Pazar 1 : 3 Crvena zvezda
Niš 0 : 3 Partizan Soccer
Spartak (S) 3 : 1 Mladi radnik
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Radnički
Ribnica 3 : 0 Borac (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 15 3 45
2 Ribnica 18 12 6 33
3 Niš 18 12 6 32
4 Radnički 18 11 7 31
5 Spartak (S) 18 10 8 33
6 Partizan Soccer 18 9 9 29
7 Mladi radnik 18 8 10 27
8 Crvena zvezda 18 8 10 23
9 Borac (S) 18 4 14 12
10 Novi Pazar 18 1 17 5