XS
SM
MD
LG
15.08.2021 Aleksandra Stojković

Velika pobeda Voždovca nad Pazarom

Foto: FK Voždovac

Fudbaleri Voždovca nastavili su niz pozitivnih rezultata na svom stadionu pod vođstvom stručnog štaba na čelu sa Predragom Roganom. Pobedom nad Novim Pazarom upisana je sedma uzastopna utakmica kod kuće bez poraza Zmajeva!

Izvojevali su Zmajevi pobedu teže nego što se očekivalo jer su imali prednost od 2:0, a potom i 3:1, da bi konačano na semaforu pisalo tesnih 3:2! Ipak, pobedi se u rezultat ne gleda, važna su nova tri boda u prvenstvu. To je potvrdio i gospodin Rogan po završetku:

”Očekivali smo tešku utakmicu, ali osvojili smo tri boda što je u ovom trenutku najvažnije, iako smo zakomplikovali situaciju zbog izgubljene prednosti od dva gola u dva navrata, čestitam mojim momcima!”

Početak nije bio obećavajući, nepovezani redovi, bez prave prilike, dok je sa druge strane Novi Pazar delovao kao da je ušao sa boljom energijom u utakmicu. 

Opasan napad gostiju dogodio se već u 16. minutu, na trenutak je izgledalo da je u napadu odnos snaga tri prema dva u korist Novog Pazara, ali je Miloje Preković pravoremeno reagovao i sprečio šansu za gol. 

Na svaki pokušaj da se organizuje ozbiljniji napad, Novi Pazar odreagovao je kontrom. U 20. minutu jedan takav prodor po levoj strani sprečio je brzom tranzicijom Ivan Milosavljević.

Sredinom prvog poluvremena Nikola Vujnović se našao u odličnoj prilici posle duge lopte, ali je sudija pokazao nedozvoljenu poziciju, dok je šut svakako išao pored stative.

U narednom napadu Voždovac je preko Ivana Milosavljevića zapretio, ali su se Miloš Pantović i Nikola Vujnović spetljali u dodavanjima što je odbrana Novog Pazara pravovremeno sankcionisala. 

Odmah zatim Novi Pazar je imao priliku da povede, ali su se Justas Lasickas i Stefan Hajdin na vreme postavili ispred igrača sa loptom, a Preković pokupio loptu.

Do kraja poluvremena, imao je Novi Pazar priliku iz kornera, ali je odbrana Voždovca dobro odreagovala prilikom prekida.

Samo što je sudija pokazao da će se igrati još dva minuta u prvom delu igre, Voždovac je postigao vodeći pogodak! Odličan prodor Ivana Milosavljevića, pas za Nikolu Vujnovića koji loptu odlaže za Miloša Pantovića. Mladi Zmaj ostaje sam ispred gola Novog Pazara, ali ga je golman u padu izblokirao. Na tu odbijenu loptu naleteo je Stefan Hajdin i smestio je u suprotan ugao za važnih 1:0 uz veliku psihološku prednost u nastavku zbog momenta kada su Zmajevi poveli! 

Drugo poluvreme počelo je na krilima vođstva iz prvog poluvremena! Odmah je Nikola Vujnović bio u prilici da matira golmana, ali je njegov lob sa gol linije skinuo odbrambeni igrač Novog Pazara i poslao loptu u korner. 

Posle nekoliko bezupešnih napada Novog Pazara Voždovac je povisio prednost na 2:0 u 51. minutu! Marko Ivezić koji je ovu utakmicu počeo na poziciji zadnjeg veznog iz prve je uposlio Justasa Lasickasa po desnoj stranu, ovaj na isti način upućuje centaršut ka Milošu Pantoviću koga sa leđa i sa obe ruke obara štoper gostiju. Nikola Vujnović siguran sa bele tačke za 2:0.

Nije Novi Pazar odustao i nastavio je da napada ne bi li ugrozio gol Voždovca. Dvadeesetak minuta kasnije usledila je kazna kada je Nemanja Mladenović iskoristio nepažnju odbrane Zmajeva koja ga je pustila da šutira sa ivice kaznenog prostora i lobuje Miloja Prekovića koji se za trenutak ranije bacio na tu loptu i za toliko bio kratak da sačuva gol. 

Varnice su buknule na terenu posle promene rezultata i prilikom tog koškanja i prekida, sudija je pokazao javne opomene štoperima Aleksandru Bogdanoviću i Milošu Miloviću.

Posle primljenog pogotka, napravio je Rogan prve promene u timu. Umesto Miloša Pantovića i Aleksandra Bogdanovića u igru su ušli Aleksandar Stanisavljević i Edin Ajdinović.

Nikola Vujnović dovstruki strelac! Voždovac od 81. minuta vodi rezultatom 3:1, nakon što je napadač Zmajeva smestio loptu u gol Novog Pazara spoljnom na asistenciju Justasa Lasickasa. 

Još uvek Voždovac nije uspeo da dođe u tu fazu da mirno privede utakmicu kraju jer je u 90. minutu Stefan Hajdin skrivio penal. Zbog prigovora tokom video provere kapiten Zmajeva dobio je i javnu opomenu, dok je Aganspahić smestio loptu u sprotnu stranu od Miloja Prekovića.

Izvršio je još dve promene pre nastavka igre stručni štab Voždovca, na teren su ušli Miloš Stojčev i Stefan Purtić umesto Nikole Vujnovića i Nemanje Milojevića.

Glavni artibar produžio je utakmicu za čak šest minuta, za kojih je i poslednja promena napravljena. Nemanja Cvetković zamenio je Ivana Milosavljevića

Voždovac u sledećem kolu gostuje ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu.


Spartak ŽK 2 : 2 Vojvodina
Napredak 2 : 1 Mladost
Radnik 2 : 1 Crvena zvezda
TSC 4 : 4 Radnički 1923
Čukarički 0 : 0 Radnički (N)
Proleter 0 : 1 Kolubara
Partizan 3 : 1 Metalac
Voždovac 3 : 2 Novi Pazar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 5 5 0 0 15
2 TSC 5 4 1 0 13
3 Crvena zvezda 5 3 1 1 10
4 Napredak 5 3 0 2 9
5 Radnik 5 2 3 0 9
6 Vojvodina 5 2 2 1 8
7 Čukarički 5 2 2 1 8
8 Radnički 1923 5 2 1 2 7
9 Kolubara 5 2 1 2 7
10 Radnički (N) 5 1 3 1 6
11 Voždovac 5 2 0 3 6
12 Spartak ŽK 5 1 2 2 5
13 Metalac 5 1 1 3 4
14 Novi Pazar 5 0 2 3 2
15 Proleter 5 0 1 4 1
16 Mladost 5 0 0 5 0