XS
SM
MD
LG

OKS: Prednik Srbije Tomislav Nikolić dočekao osvajače olimpijskih medalja

BEOGRAD 14. avgusta (Info centar).- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dočekao je osvajače olimpijskih medalja „zlatnu“ Milicu Mandić (tekvondo), „srebrnu“ Ivanu Maksimović (streljaštvo) i „bronzane“ vaterpoliste. „Bronzani“ Užičanin Andrija Zlatić (streljaštvo) nije mogao da prisustvuje.

- Već danas počinju pripreme za naredni olimpijski ciklus- obećao je predsednik Tomislav Nikolić.- Vi ste nešto najvrednije što Srbija ima i to ste dokazali u nadmetanju sa najboljim sportistima sveta. Čestitam vam na svemu što ste uradili u ime svih koji su se u Srbiji radovali i tugovali, strepeli i nadali se. Imali smo pravo da od vas očekujemo medalje, ali ste i vi imali pravo da nam kažete da ih ne očekujemo previše naglas. Osvajali ste medalje, pobeđivali i gubili, sve je to deo sporta i života. Ponosan sam na srpske olimpijce jer svo vreme u olimpijskom selu nije se čula ni jedna ružna reč, čak i oni koji su postigli manje nego što su očekivali, nisu pokazivali aroganciju niti nedoličnim ponašanjem da su nečim nezadovoljni.

Nikolić je naglasio da naša država pred velikikm iakušnjima ima priliku da se raduje zbog povratka olimpijaca i njihovih uspeha i dodao:

- Hvala vam jer ste u najtežim uslovima uradili ono što mnogo bogatiji, srećniji i sa sređenijim životom nisu uspeli i želim da budeti primer našoj deci kao bismo jednog dana imali ne četiri nego 40 medalja. Verujte mi, mislim da delim mišljenje svih građana da su i ove četiri drage kao da ih je bilo deset puta više.

Predsednik OKS Vlade Divac je istakao:

- Mi smo se iz Londona vratili sa četiri medalje, ali smo i na dostajanstven način predstavili Srbiju. Želim da se zahvalim svim građanima na podršci koju su nam pružili i na ovom predivnom dočeku.

Ministar omladine i sporta Alisa Marić je naglasila:

- Zahvaljujem se sportistim i njihovim trenerima što su dostojno predstavili Srbiju i još jednom im čestitam na medaljama. Ostvarili su svoj san, svoja imena upisali su u anale srpskog i svetskog sporta. Očekujem da i ubuduće postižu ovakve rezultate.

Vanja Udovičić uručio je vaterpolo kapicu predsedniku Nikoliću, Milica Mandić tekvondo rekvizit a Ivana Maksimović svoj startni broj. Svo troje se zahvalilo na izuzetnom dočeku jer je nekoliko stotina strelaca, tekvondista, vaterpolista, sportskih radnika, trenera i stručnjaka, prijatelja sporta i članova porodice strpljivo čekalo let iz Londona skoro do dva posle ponoći, a kada su se pojavili olimpijci, zagrmele su i trube...


OKS