XS
SM
MD
LG

Delibašić i Šapić: Imamo iskustva sa Skandinavcima, voleli bismo da nas publika podrži u Humskoj

Delibašić i Šapić: Imamo iskustva sa Skandinavcima, voleli bismo da nas publika podrži u Humskoj-StefanŠapić-PavleDelibašić

Čukarički se plasirao u treće kolo Lige konferencija i na taj način klub sa Banovog brda ostvario je još jedan istorijski rezultat. Nikad ranije belo-crni nisu bili u trećem kolu nekog od evropskih kupova, a ovo im je peto učešće, prethodna četiri puta zaustavljani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ipak, ne obaziru se mnogo na te podatke u Čukaričkom, već su fokusirani na narednog rivala.

Švedski Hamarbi je svakako daleko kvalitetenija ekipa od azerbejdžanskog Sumgaita, a od prvog susreta koji će biti igran na stadionu Partizana u četvrtak od 21 čas mnogo toga će zavisiti.

- Ekipa je maksimalno spremna, za utakmicu koja je od ogromne važnosti za klub, ali i srpski fudbal u globalu. Svakako da očekujemo tvrdu utakmicu. Znamo ko nam je rival, kakav stil fudbala gaje. Imamo iskustvo od pre dve godine, kad nam je rival bio Molde. Hamarbi ima sličan mentalitet i fizionomiju igre, na nama je da ostvarimo bolji rezultat nego što je to bio slučaj protiv Norvežana – kazao je trener Čukaričkog Pavle Delibašić.

Zgusnut ritam mečeva doneo je i kadrovske probleme Brđanima, pa su se na povrede posle meča u Azerbejdžanu požalili Miladin Stevanović i Stefan Kovač, a posle duela u Super ligi protiv Metalca i Srđan Mijailović.

- Oni su svi pod znakom pitanja, hoće li biti na terenu ili ne znaćemo na sam dan utakmice. Jasno je koliko nam ti igrači znače. Ali, mi imamo više od 20 igrača u sastavu, spremnih da u svakom momentu istrče na teren, s obzirom da smo sve radili planski, da smo znali šta nas očekuje u borbi na tri fronta – kazao je Delibašić.

U duelu protiv Metalca na terenu je bilo i dosta mladih igrača, neki od njih će biti starteri i protiv Hamarbija.

- Ovo su utakmice koje vas teraju da pružite možda i više od trenutnog maksimuma. To posebno važi za mlade igrače. Naša liga jeste razvojna i u svakoj utakmici baš su mladi igrači u fokusu. Ali, u mečevima u Evropi je to sve na daleko višem nivou, jednostavno gledaju vas sa još većom pažnjom. Motiva nam baš zbog toga neće nedostajati, naprotiv!

Za švedski tim Delibašić je imao reči hvale, ali je istakao da njegov tim meč čeka sa velikom dozom samopuzdanja.

- Zaista smatram da je naša šansa u prvom meču, na stadionu Partizana, gde ćemo biti domaćini. Gledali smo malo i istorijat Hamarbija, videli smo i kako su prolazili u duelima sa srpskim klubovima, bilo bi fantastično da se ponovi rezultat sličan onome kad su poslednji put igrali u Humskoj – podsetio je Delibašić na meč koji je Partizan dobio protiv Hamarbija sa 4:0 u Humskoj 2002. godine, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom je dodao:

- U Švedskoj se igra na veštačkoj travi, na podlozi vrlo sličnoj onoj koja je bila u Moldeu. Baš zbog toga smatram da će nama teren u Humskoj biti prednost, a da bi problem mogli da imamo u revanšu, ali o tome ćemo razmišljati kad dođe vreme za put u Stokholm. Bio bih naravno zadovoljan bilo kojom našoj pobedom u prvom duelu. Jasno je da Hamarbi neće srljati u prvom meču, nema bilo kakve potrebe da mi to radimo. Znamo da će biti dosta tempa i trčanja, ako tu budemo uspeli da im ispariramo, šanse će nam biti mnogo veće. Znamo dobro i njihovog trenera, radio je ovde do pre dva meseca, često menja stilove igre i u samoj utakmici. Treba da iskoristimo svaku situaciju koja bi mogla da nas dovede do pozitivnog rezultata, nadam se naravno da ćemo imati i malo sreće. To je faktor koji je neophodan u ovakvim mečevima.

Osvrnuo se Delibašić i na činjenicu da Zlatan Ibrahimović ima skoro četvrtinu vlasničkog udela u ekipi Hamarbija.

- Može da ima i sto odsto, jedino je bitno da nije na terenu. Teško da bismo za njega imali rešenje – pola u šali, više u zbilji kazao je Delibašić.

Atmosfera u duelu protiv Sumgaita je bila fantastična, očekuju u Čukaričkom podršku i protiv Hamarbija na stadionu Partizana.

- Publika nas je podržavala sve vreme, iako nam nije išlo u prvom meču protiv Sumgaita. U revanšu u Azerbejdžanu smo igrali i za sve te ljude koji su došli na Banovo brdo, obećali smo da ćemo im upriličiti još jedan evropski spektakl. Ponovo su ulaznice besplatne, tako da pozivam sve ljubitelje fudbala da nas podrže, imaće šta da vide u nadigravanju dva kvalitetna tima. A na nama je da ostvarimo dobar rezultat pred revanš i da osvojimo još neki bod za srpski fudbal – istakao je Delibašić.

Zamenik kapitena Čukaričkog Stefan Šapić naglasio je da očekuje težak dvomeč sa Hamarbijem.

- Očekuju nas dve veoma teške utakmice, rival je veoma kvalitetna i organizovana ekipa sa dosta brzih igrača. Gledajući njihove prethodne rezultate, iz činjenice da nemaju poraz jasno je da nas očekuje zahtevan duel i pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju posebno jer je ulaz besplatan – rekao je visoki štoper.

Šapić je istakao da je protivnik opasan u tranziciji i prilikom prekida, naglasivši da će Brđani dati sve od sebe da neutrališu prednosti gostiju.

- Prvu utakmicu igramo u Beogradu i pokušaćemo da postignemo gol, da dočekamo revanš uz prednost. Na gostovanju ćemo igrati na veštačkoj travi, ali nam takva podloga nije strana. Čujemo se redovno sa Birmančevićem, koliko postiže golova više mi je glupo i da mu se javljam. Nismo pričali o Hamarbiju. Ovom prilikom mu čestitam na novoj odličnoj partiji protiv Rendžersa – kazao je Šapić.


Javor Matis 5 : 0 Inđija
Vojvodina 1 : 0 Partizan
Čukarički 3 : 1 Mačva
Spartak ŽK 0 : 2 Napredak
Mladost 2 : 0 Rad
Voždovac 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 3 : 1 TSC
Crvena zvezda 2 : 1 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 3 2 78
2 Partizan 30 20 4 6 64
3 Vojvodina 30 19 5 6 62
4 TSC 30 17 8 5 59
5 Radnički (N) 30 16 4 10 52
6 Čukarički 30 15 6 9 51
7 Spartak ŽK 30 14 4 12 46
8 Voždovac 30 13 6 11 45
9 Mladost 30 13 4 13 43
10 Napredak 30 9 6 15 33
11 Radnik 30 8 7 15 31
12 Proleter 30 7 9 14 30
13 Javor Matis 30 6 10 14 28
14 Inđija 30 7 4 19 25
15 Rad 30 4 3 23 15
16 Mačva 30 2 7 21 13