XS
SM
MD
LG

Paklen žrijeb za Tijanu Bogdanović

Foto: Hello Magazine

Tijana Bogdanović osvojila je srebro na prošlim olimpijskim igrama. I na ovima će pokušati doći do medalje. Iako je postavljena za drugog favorita u kategoriji do 49 kilograma, nije imala sreće sa žrijebom.

Već na startu čeka je duel sa Adrijanom Srezo Iglesijas iz Španije. Radi se o aktuelnoj prvakinji Evrope koja je zlato osvojila upravo ove godine. Radi se o velikom talentu s obzirom da Špankinja ima svega 17 godina i 2003. je godište. Tijana je starija preko pet godina, ima više iskustva ali je sigurno čeka težak posao.

Ukoliko Bogdanovićeva prođe dalje, u četvrtfinalu bi mogla ići na dvostruku olimpijsku pobjednicu Jingju Vu. Kineskinja je osvojila zlata u Pekingu i Londonu. Jeste u godinama ali i dalje zaslužuje poštovanje. U polufinalu bi jedna od protivnica mogla biti Hrvatica Kristina Tomić, dvostruka osvajačica bronzane medalje sa svjetskih prvenstava. Takođe, tu je i neugodna Turkinja Rukije Jildrim. Prvi favorit gornjeg dijela žrijeba je Tajlanđanka Vongpatanakit, dvostruka svjetska prvakinja i bronzana sa prošle OI.

Kategorija do 49 kilograma na programu je u subotu a duel Boganovićeve i Serezo u prvom kolu, na programu je oko 5 časova ujutru po našem vremenu.