XS
SM
MD
LG

Vaterpolo: Srbija bez finala, Italija bolja

 

LONDON, 10. avgusta (Info centar) - Vaterpololo reprezenacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Londonu, pošto je večeras poražena u polufinalu od Italije sa 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2).

Srbija će u nedelju 12. avgusta u borbi za bronzanu medalju igrati protiv Crne Gore, koja je u drugom polufinalu izgubila od Hrvatske sa 7:5. Biće to repriza duela koji je viđen u Pekingu pre četiri godine kada je Srbija osvojila bronzanu medalju.

Strelci za Srbiju bili su: V. Udovičić 3, Prlainović, Aleksić, Nikić i Filipović po 1, a Galo 3, Felugo 2, Đorđeti 1, Prešuti, Premuš i Perez 1 za Italiju.

Isključenja: Srbija 13, Italija 11

Srbija nije uspela da ostvari svoj san i zaigra u finalu olimpijskog turnira. Tvrdom igrom u odbrani, dobrim plivanjem Italija je zasluženo ušla u finale. Naši momci nisu uspeli da prikažu formu iz grupe, pa će tako protiv Crne Gore, kao i pre četiri godine u Pekingu, tražiti šansu da se kuće ne vrate bez medalje.

Reprezentacija Srbije, čini se, nije igrala na nivou kao na početku turnira. Naši vaterpolisti su teško dolazili do šuta, a pri tome su italijanski igrači lako pogađali gol Slobodana Sora. Italija je tokom meča tri puta imala po tri gola prednosti, što je bilo nedostižno za naše igrače.

Pre četiri godine u Pekingu osvajači medalja bili su Mađarska, SAD i Srbija.