XS
SM
MD
LG

Italijani novi evropski prvaci

Foto: UEFA EURO 2020

Fudbaleri Italije novi su prvaci Evrope. Italija je nakon jedanesteraca savladala Englesku sa 4-3.

Engleska je povela u drugoj minuti preko Luka Šoa. Ostatak poluvremena kontrolisali su rezultat a u završnici prvog poluvremena, Kijeza je imao sjajan pokušaj. Na startu nastavka, Engleska je nastavila kontrolisati meč. Ponovo je Italija prvu šansu imala preko Kijeze ali je Pikford odbranio. U 67. minuti, Bonući je donio izjednačenje Italiji. 

Do kraja susreta i jedni i drugi su bili dosta oprezni pa je meč otišao u produžetke. U prvom produžetku se nastavilo u sličnom ritmu a jednu opasniju akciju imala je Italija preko Emersona ali je Pikford dobro reagovao. Ni u drugom produžetku nije bilo prilika pa su o pobjedniku odlučivali jedanesterci.

U prvoj seriji pogodili su Berardi sa jedne a Kejn sa druge strane. U drugoj seriji Pikford je odbranio jedanesterac Belotiju dok je Megvajer donio prednost Englezima. U trećoj seriji Bonući je pogodio za Italiju dok je Rašfordov promašaj vratio Italiju u igru. U četvrtoj seriji Bernardeski je pogodio dok je Donaruma odbranio jedanesterac Sanču. Žoržinjo je imao meč loptu ali je Pikford odbranio. Ipak, Donaruma je odbranio jedanesterac Saki te je donio svojoj reprezentaciji titulu.

Ovo je Italiji druga titula prvaka Evrope.