XS
SM
MD
LG

Rvanje: Zlata za Iran, Rusiju i Kubu

 

LONDON, 6. avgusta (Info centar) - Predstavnici Irana, Rusije i Kube osvojili su zlatne medalje na Olimpijskim igrama u takmičenju rvača grčko rimskim stilom.

U kategoriji do 60 kg  prvo mesto pripalo je Omidu Noroziju iz Irana, koji je u finalu pobedio Revaza Lakhija iz Gruzije sa 3:0. Bronzane medalje pripale su Zauru Kuramagomedovu iz Rusije i Rjataru Macumotu iz Japana. Kuramagomedov je u borbi za treće mesto pobedio Hasana Alijeva iz Azerbejdžana sa 3:0, dok je Macumoto bio uspešniji od Almata Kebispajeva iz Kazahstana - 5:0.

Alan Hugajev iz Rusije okitio se zlatnom medaljom u kategoriji do 84 kg. On je u finalu bio uspešniji od Karama Gabara iz Egipta pobedivši sa 3:0. Bronzaane medalje pripale su Danijelu Gajijevu iz Kazahstana i Damjanu Janikovskom iz Poljske. Gajijev je borbi za treće mesto bio bolji od Vladimira Gegešidzea iz Gruzije - 3:1, dok je Janikovski bio uspešniji od Melonina Nomonvija iz Francuske sa 3:0.

U kategoriji do 120 kg zlato je pripalo Mijainu Nunezu Lopezu iz Kube. On je u finalu pobedio Hejki Nabija iz Estonije sa 3:0 i odbranio je titulu iz Peknga. Ima i četiri svetske titule. Postao je treći rvač u istoriju u ovoj kategoriji koji je odbranio olimpijsko zlato, posle Kolčinskog i Kareljina.

Dve bronazane medalje pripale su Rizi Kojalpu iz Turske i Johanu Eurenu iz Švedske. Kajalp, koji je svetski šampion prošle godine i ima i dve evropske titule (poslednju je osvojio ove godine u Beogradu), je pobedio Gurama Ferzelidzea iz Gruzije sa 3:0, dok je Euren bio bolji od Loseba Šugošvilija iz Belorusije - 3:1.