XS
SM
MD
LG

Turnir u Musinoj Reci

Proteklog vikenda u Musinoj Reci odigran je turnir u oganizaciji fudbalskog kluba iz ovog mesta. Prvi meč po izuzetno velikoj vrućini odigrali su Morava iz Mrsaća i Lazac. Prvo poluvreme završeno je bez golova ali i bez neke ozbiljnije šanse pred oba gola. U drugom delu rasplamsava se borba ekipe stvaraju po nekoliko šansi. Brzonogi Čolović izbegava ofsajd zamku odbrane Morave i vrlo lako vara istrčalog Stojanovića za vodstvo Lasca od 1-0. Isti igrač gotovo na identičan način postiže svoj drugi gol na meču i tako postavlja konačnih Lazac-Morava 2-0.

U drugom meču očekivalo se da domaćin neće imati većih problema sa Starom čaršijom pogotovo što su ih savladali samo nekoliko dana pre turnira u prijateljskom meču. Ipak da ne bude sve tako pobrinuli su se Rudinac sa tri pogotka i Antonijević koji su do poluvremena obezbedili svom timu sigurnu prednost od 4-0. U nastavku susreta domaćin se budi i preko Babovića i Rakića samo ubažava poraz. Treba dodati i da domaćin turnira u drugom delu nije iskoristio jedanaesterac. Mitrović je prebacio gol tako da je nada u preokret otišla u nepovrat.

Drugog dana u borbi za treće mesto Morava je savladala komšije iz Musine Reke sa 2-1. Poveli su Mrsaćani golom Simovića na odlično dodavanje Jovića. Musina reka izjednačuje golom Milutinovića posle odbijene lopte golmana Morave Jevtovića. Ipak da se zna ko je stariji pobrinuo se Grubač udarcem po zemlji. Imali su Mrsaćani još nekoliko solidnih šansi ali na kraju je rezultat ipak ostao nepromenjen.

Finalni meč između Lasca i Stare čaršije počeo je šansom Jankovića koji je loptu šalje pored gola golmana Stare čaršije. Na drugoj strani Rudinac pogađa stativu gola Lasca. A onda nakon dobro izvedenog slobodnog udarca golman Lasca Ilić loptu odbija pravo na glavu Popoviću koji je preciznim udarcem šalje u gol za veliku radost igrača Stare čaršije. Do poluvremena rezultat se nije menjao. U drugom delu Lazac kreće na sve ili ništa i preko raspoloženog Jankovića dolazi do izjednačenja. Kontra napad Lasca dubinska lopta prema Čoloviću a ovak kao po navici lagano izlazi na kraj sa golmanom Stare čaršije za potpuni preokret i vodstvo Lasca od 2-1. Na kraju meča Janković je imao još jednu dobru priliku ali je rezultat ostao nepromenjen.

Pobedniku turnira ekipi Lasca pripao je veliki pehar. Ekipi Stara čaršija takođe je dodeljen pehar za drugo mesto. Prvi strelci turnira su Čolović (Lazac) i Rudinac (Stara čaršija) sa po tri postignuta pogotka.

Polufinale:   Lazac-Morava 2-0

                  Musina reka-Stara čaršija 2-4

Za 3. mesto: Morava-Musina reka 2-1

Finale:        Lazac-Stara čaršija 2-1