XS
SM
MD
LG

AGO Esportsu zbog varanja oduzeta titula šampiona Poljske

Foto: ESL

Izvor: RUR

Organizator poljskog CS:GO šampionata, ESL, je doneo odluku da oduzme titulu ekipi AGO Esports zato što su viđeni sa upaljenim prenosom meča u pozadini, što je protiv pravila na esport turnirima.

Pre nešto više od nedelju dana se odigralo finale poljskog CS:GO šampionata u kojem je AGO Esports savladao Honoris rezultatom 2-0. Ipak, sve se promenilo kada je organizator primetio da se na monitoru u taboru AGO Esports igrača vidi prenos odigranog meča.

Iako ne mora da znači da su Poljaci zapravo obraćali pažnju na meč, tako nešto je zabranjeno po pravilima organizatora, jer postoje načini na koje to može da se zloupotrebi. Gledajući prenos mogu da dođu da informacija koje inače nisu dostupne, čak iako prenos kasni nekoliko minuta.

Pošto ne postoji nijedan način na koji oni mogu da dokažu da je AGO zapravo posmatrao prenos finalnog meča, uvedeno je pravilo da ekipe ne smeju da gledaju stream, zbog čega je na neki način ova ekipa zasluženo kažnjena.

AGO je uspeo da pošalje organizatorima objašnjenje, kao i snimak komunikacije igrača tokom meča, pomoću kojih mogu da dokažu da su njihovi predstavnici napravili grešku bez zle namere. ESL je to uvažio, te im je ”samo” oduzeo titulu, bez dodatnih kazni, kao što je višegodišnja suspenzija.

Organizacija je dodatno objavila da je iznenađena odlukom i da će dati sve od sebe da dokaže svoju nevinost kako bi se ova odluka poništila, kao i da odbrane ugled svoje organizacije.

Da li mislite da je ESL pravilno postupio, ili AGO Esports nije trebao da bude kažnjen ako imaju dokaze da nisu gledali prenos?