XS
SM
MD
LG

Igokea nije zaslužila uvrede

Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u majstorici polufinala ABA lige sa 76-53 i ušli u finale ABA lige. Međutim, ljagu na utakmicu bacilo je ponašanje Zvezdinih ''navijača''.

Naime, ''navijači'' su svoju ''ljubav'' prema klubu pokazivali tako što su vrijeđali gostujuće košarkaše i stručni štab. Sudije su publici dale dvije opomene da se smire, morao je reagovati i Nebojša Ilić i smirivati publiku. Ilićeva reakcija umirila je ''navijače'' ali pravo je pitanje zašto je uopšte i došlo do vrijeđanja gostiju.

Igrači Igokee su se fer i sportski borili i ništa ružno niko uradio nije. Na kraju su sportski čestitali na pobjedi Zvezdi koja je zaista odigrala mnogo bolji meč. Zato je nejasno zašto su gosti vrijeđani i zašto su doživjeli, nešto što kako kaže trener Bajić nigdje doživjeli nisu.

Zaista nevjerovatno a i odvratno. Gledali smo fantastičnu polufinalnu seriju gdje se moglo mnogo toga vidjeti i sa jedne i sa druge strane. Fer i sportska borba dva sjajna tima i dva sjajna trenera i prijatelja, Dejana Radonjića sa jedne i Dragana Bajića sa druge strane.

Ali kod nas prosto mora tako. Kao da je postao trend psovati i vrijeđati protivnika pa makar se on ponašao maksimalno sportski i dostojanstveno. Ali naravno da to ne može i ne smije postati trend. Takve stvari su nedopustive.

Jer zamisli, ekipa ti odigra sjajnu utakmicu i dobije do sada bar najbitniji meč u sezoni. Umjesto da slaviš pobjedu koja je zaslužena i čista kao suza ti psuješ i vrijeđaš protivnika. I misliš da si radi toga navijač i da si pokazao ljubav prema klubu ? Ne majstore. Ako vrijeđaš ne pokazuješ ljubav i nisi navijač nego si neandertalac kome je mjesto u zoološkom vrtu a ne na tribinama stadiona/dvorane. 

I jeste ovo napisano u jednini ali se može prenijeti na svakog pojedinca koji je vrijeđao igrače i stručni štab Igokee. Igokee koja ovo nikako ali nikako nije zaslužila......