XS
SM
MD
LG

Stigle nove Logitech G333 slušalice za gejmere

Foto: Logitech

Kada se pomenu gejmerske slušalice većina ljudi odmah pomisli na neke velike i glomazne uređaje koji zarad boljeg zvuka prekrivaju u potpunosti uši i šljašte u svim bojama RGB spektra. Međutim da li ste znali da čak i dobar deo eSport profesionalaca zapravo ispod slušalica koje se zvanično koriste na turniru drugi par bubica? E pa jedne takve smo upravo dobili na test.

Logitech G333

Gejmerski orijentisane slušalice koje ulaze u uvo, odnosno popularne „bubice“, nisu skroz nova stvar ali je interesantno da je ovo prvi takav tip slušalica od Logitecha sa kojim se susrećemo. Interesantno je i primetiti da su se odlučili da odmah izbace tri različite boje – crnu, belu i ljubičastu. I moram priznati da je vizuelni utisak kada ih prvi put vidite zaista impresivan. Telo samih slušalica je od aluminijuma, ulazi pod pravim uglom u vaše uvo i prosto odiše kvalitetnom izradom do najsitnijih detalja. Kabl je fleksibilnog pljosnatog tipa i vrlo lako se može urolati kada treba da negde slušalice ponesete sa sobom. Treba imati u vidu da vizuelnom utisku doprinose i gumeni vrhovi koji se mogu menjati (dobija se ukupno tri para u paketu) jer su oni drugačije boje u odnosu na osnovnu podlogu – kod crnih su jarko plavi, kod belih je to neka ledeno plava, a kod ljubičastih su vrhovi žute boje. I prosto ne zna se koje su uživo lepše od kojih, tako da za koju god boju da se odlučite sigurno nećete pogrešiti. Jedina mala zamerka celom ovom kvalitetu izrade i izgledu jeste što se dešava da kada je napolju hladno a stavite slušalice u uši ponekad osetite hladnoću aluminijuma. Od bitnih stvari koje se dobijaju u samoj kutiji je tu i mala torbica za nošenje koja će svakako biti korisna. Međutim ono što me je najviše oduševilo jeste što u paketu dobijate adapter sa standardnog 3.5mm priključka na USB-C. Ovo je u današnje vreme izuzetno bitno jer mnogi telefoni, tableti, pa čak i laptop računari više nemaju standardni audio džek već su ga zamenili sa digitalnim USB-C. Naravno i sam adapter je u izabranoj boji slušalica tako da sve to deluje kao jedan savršen paket.

Na gornjem delu kabla desne slušalice se nalazi jedno proširenje u kome je mikrofon a koje takođe ima i mogućnost kontrolisanja jačine zvuka kao i dodatno dugme kojim se možete na primer javiti na telefonski poziv ili prebaciti pesmu bez potrebe da posegnete za mobilnim telefonom. Što se mikrofona tiče on je vrlo solidnog kvaliteta i sasvim adekvatno služi za razgovore ili in-game komunikaciju. Ono što je njegova mana u odnosu na velike slušalice jeste nešto slabija mogućnost poništavanja spoljne buke, tako da realno ove bubice ne bih baš preporučio u smislu mikrofona za neke bučne igraonice ili turnire, za sve ostalo je i više nego dobar.

Kvalitet zvuka

Kada govorimo o gejmerskim slušalicama proizvođači najčešće navode prečnik drajvera kao jedan od glavnih argumenata za kvalitet zvuka. Međutim postići to isto na ovako malim slušalicama je mnogo izazovnije i zato se Logitech odlučio da napravi duple drajvere u svakoj slušalici – jedan par radi na srednjim i visokim tonovima a drugi je zadužen za bas. Rezultat toga je izuzetno dobar zvuk, pogotovu u domenu basa gde ćete vrlo jasno čuti sve eksplozije i sve što je bitno u igri. Prosto je zapanjujuće da jedan ovako mali set slušalica proizvodi tako dobar i ispunjen zvuk.

Naravno što se tiče svih ostalih primena kao što su slušanje muzike, telefonski razgovori i slično ove slušalice su takođe na vrhunskom nivou i bće vam odličan saputnik bez obzira da li ih koristite za igranje, za slušanje muzike na putu do škole ili posla ili na dužem nekom putovanju.

Zaključak

Nema sumnje da su Logitech G333 odlične bubice namenjene gejmerima – fantastičan zvuk, odličan dizajn, praktičnost na vrhunskom nivou. Međutim ono što se postavlja kao pitanje jeste da li su vam neophodne gejmerske bubice? Naime za negde sličan novac možete kupiti bežične bubice za telefon isto vrlo solidnog kvaliteta koje su možda funkcionalnije za korišćenje u paru sa mobilnim telefonom, pa čak i sa računarom. Međutim iako G333 imaju tu „manu“ da imaju kabl definitivno imaju mnogo prednosti, pogotovu ako vam je primarna primena za igranje video igara a želite male slušalice umesto velikih gejmerskih.