XS
SM
MD
LG

Slobodan Kovač: Zaštita od epidemije na prvom mestu

Rodjendanski poklon -majicu državnog tima gradonačelniku Kraljeva povdom rodjendana uručio Nikola Jovović Foto: Z. Ljubojević

Punkt za imunizaciju građana Kraljeva u novoj sportskoj dvorani na desonoj obali Ibra, u subotu je posetio gradonačelnik dr Predrag Terzić sa saradnicima. Istovremeno, prvi čovek grada koji je istinski srpski odbojkaški bastion pozdravio je i članove naše muške odbojkaške reprezentacije koji su to vreme imali zakazanu vakcinaciju.

Zadovoljstvo i čast nam je da su u Kraljevu članovi naše odbojkaše reprezentacije koji su pred Ligu nacije i obaveze koje imaju odlučili da se vakcinišu. Dali su pravi primer građanima Srbije da jedino opštom imunizacijom možemo da pobedimo KOVID 19. Nadam se da će naši reprezentativci i stručni štab odraditi pripreme u Vrnjačkoj Banji bez problema i da će nas i ovog leta obradovati novim medaljama. To im od srca želim – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Da nije bilo pandemije korona virusa sportski hram na desnoj obali Ibra bio bi poprište Lige nacija,a naša muška odbojkaša reprezentacija bi ugostila selekcije Irana, SAD i Nemačke. Nažalost, Liga nacija će se igrati u popularnim balonima, ovoga puta italijanskom Riminiju,a naši reprezentativci su na pripremama u Vrnjačkoj Banji. Pre samog takmičenja morali su da porade na zaštiti i imunizaciji.

Zahvalnost gradonačelniku Kraljeva i njegovim saradnicima što su nam omogućili da ovaj važan zadatak i obavezu uspešno i brzo obavimo. To je dokaz i odlične saradnje OSS i grada na Ibru. Imali smo u prethondom periodu mnogo problema oko korone, želimo sada da izbegnemo taj scenario i zato je bilo važno da se vakcinišemo – naglasio je Slobodan Kovač, selektor našeg nacionalnog tima.

Selektor Slobodan Kovač primio prvu dozu vakcine u Kraljevu Foto: Z. Ljubojević

Velika baza igrača je aktivirana u ovom periodu, pored A tima, tu je i univerzitetska selekcija koja nažalost neće imati takmičenje zbog glabalne pandemije.

Promenjena su neka pravila. Ubuduće odlazak na veliko takmičenje zavisi od koeficijenta i položaja na svetskoj listi. Moramo na sve da budemo spremni i da nadjemo načina da razigramo malđe igrače. Šteta što je Univerzijada otkazana, ali smo odlučili da se okupe momci iz te selekcije, da vredno rade. U razgovoru sa predsednikom OSS Zoranom Gajićem, dogovorili smo se da ta selekcija ubuduće igra Evropsku ligu i da tako spremamo zamene za naše iskusne i proverene reprezentativce. Posle priprema u Vrnjačkoj Banji odlazimo u Sloveniju na prijateljske mečeve,a onda sledi odlazak u Rimini – zaključio je Slobodan Kovač, selektor naše muške odbojkaške reprezentacije.

Odbojkaški reprezentativci su dali pravi primer kako se treba odnositi prema imunizaciji kao jedinom načinu da pobedimu pandemiju korona virusa.

Zajedfnički snimak zdravstvenih radnika sa punkta za imunizaciju i članova odbojkaške reprezentacije Srbije Foto: Z. Ljubojević

NIKOLA JOVOVIĆ: UVEK NAJVIŠI CILjEVI

Prvu dozu vakcine na punktu za imunizaciju u Kraljevu primili su svi članovi stručnog štaba naše reprezentacije, kao i trojica reprezentativaca Nikola Jovović, Milorad Kapur i Aleksandar Stefanović.

Ove sezone sam igrao u Francuskoj, izuzetno teška situacija je zbop korone,a uznam da je tako i u nekim drugim evropskim zemljama, recimo Holandiji. Tamo ljudi nisu u poziciji da imaju ovakav izbor oko vakcina,a svi smo svesni koliko je to važno. Mislim da ćemo ovoga puta izbeći sve neprijatnosti koje sa sobom nosi pandemija. Što se rezultata tiče, u našim genima je da uvek težimo najvišim ostvarenjima. Nekaad je to realno, nekada nije, nekada nemamo ni sreće. Verujem da ćemo ovog leta igrati dobro i da ćemo ostvariti vrhunske rezultate – optimistički je zaključio Nikola Jovović, odbojkaški reprezentativac Srbije.