XS
SM
MD
LG

Konjički sport: Nemcima tri medalje u istom danu!

Nemačka je pokupila polovinu od šest medalja na konjičkom olimpijskom tirniru u preskakanju prepona!

U ekipnoj konkurenciji Nemci, koji su u Atini osvojili bronzu a u Pekingu nisu bili ni među osam, slavili su sa133,70 negativnih bodova ispred Velike Britanije sa 138,20 i Novog Zelanda sa 144,40 negativnih poena. Olimpijski šampioni iz Pekinga jahači iz SAD su bili sedmi.

Nemce je predvodio sjajni Mihael Jung, svetski i evropski šampion, a Britanci su došli do svoje 18. medalje u konjičkom sportu na olimpijskim igrama posle Drugog svetskog rata zahvaljujući sjajnom jahanju poslednje takmičarke Kristine Kuk.

U pojedančnoj konkurenciji slavio je Nemac Mihael Jung i osvojio drugu zlatnu medalju u istom danu! Jahao je 12- godišnjaka Sema i sakupio je 40,60 negativnih bodova. Sara Algotson Osthol (Švedska) na Vegi osvojila je srebro sa 43,30, a Sandra Aufart (Nemčak) na Opgun Louvu bronzu sa 44,80 bodova.

Umalo da Sara Algotson Osthol postane prva žena osvajač olimpijskog zlata, ali je oborila poslednju preponu i prvo mesto pripalo je Jungu.

Ovo je prvi put da dve jahačice osvoje dve pojedinačne medalje u preskakanju prepona. U Pekingu je Amerikanki Bezi Mejden pripala bronza pojedinačno i zlato u ekipi. Ova disciplina je otvorena za muškarce i žene.