XS
SM
MD
LG

Sjeničani na novom početku

Škola fudbala FK Sloge iz Sjenice - foto: arhiva kluba

Dok se veći deo Srbije "kupa" u obilju sunca, sa prolećnom temperaturom od 14 stepeni, dotle se u Sjenici bore sa snežnim nevoljama, "zaodenuti" debelim minusom, i visinom sneznog pokrivača od blizu pola metra. Za gorštake sa Pešterske visoravni zima donosi obilje snega i velike hladnnoće tako da srpski "Sibir" ne može iz snežne blokade bez pomoći putne i građevinske mehanizacije.

Kako se u postojećim okolnostima spremaju fudbaleri Sloge, i da li uopšte u ovo vreme beleže bilo kakve aktivnosti. Nažalost, bivši zonaš je istupio iz takmičenja, igrači su napustili klub i došlo je do smene na čelu kluba. Tragom ove informacije kontaktirali smo novog sportskog direktora Jasmina Muhadžera, koji nas je uputio u sled događaja koji su doveli do nepopularnih mera, odnosno do istupanja iz takmičenja.

- Mala smo sredina, i momci čim stasaju odlaze put Novog Pazara, u druge gradove, ili u inostranstvo. U poslednjih deset godina bivša uprava nije uspela da se izbori i oformi tim sastavljen od igrača iz Sjenice. Za naše prilike, sa dosta skromnim budžetom, nije bilo realno da se tako dugo finansiraju igrači i treneri sa strane. Dok je bilo novca to je nekao funkcionisalo, kad su izvori presušili, igrači su otišli. Godinama je egzistirao isključivo prvi tim, bez mlađih kategorija - naglašava direktor Muhadžer, koji je svojevremeno, pre dve decenije sa svojom generacijom doveo Slogu do Srpske lige.

Ensur Kadrić - predsednik FK Sloga iz Sjenice (foto: arhiva kluba)

Maja meseca prošle godine dotadašnja uprava se povukla i to je automatski značilo privremeno gašenje kluba. Slogu su preuzeli novi ljudi predvođeni ambicioznim predsednikom Ensurom Kadrićem, i za dva-tri meseca mnogo je stvari pokrtenulo i počelo sa realizacijom zacrtanih planova. Predsednik Kadrić, uspešan poslovni čovek, došao je sa novim idejama kako da klub vrate na nekadašnje pozicije. Za kratko vreme oživeo je rad omladinskog pogona, formirana je školica fudbala i tri selekcije, petlića, pionira i kadeta. Okupljeno je oko 150 dece sa kojima rade bivši igrači, a kao kordinitor Nedeljko Drobnjaković…

- Predsednik je obećao potpunu obnovu infrastrukture na stadionu i izgradnju novih i neophodnih objekata. Velika nam je želja da pomoćni teren presvučemo veštačkom podlogom za šta su neophodna pozamašna sredstva. Poznato je da zbog duge zime i visine snežnog pokrivača, od novembra do aprila ne može da se trenira napolju i to je veliki hendikep i jedino rešenje vidimo u izgradnji terena sa veštačkom travom - napominje prvi operativac kluba sa Peštera.

Gde će se Sloga takmičiti od naredne jeseni biće još jedno vreme nepoznanica dok iz inostranstva ne dođe predsednik Kadrić i obavi razgovore sa vodećim ljudima iz opštinskog saveza Priboj, kome teritorijalno Sjenica pripada. Za sada su u opticaju dve varijante, da igraju u Užičkoj opštinskoj ligi, ili u Zlatiborskom okrugu.


Zlatar 5 : 0 FAP
GFK Sloboda 1 : 0 Polet (T)
Polimlje 1 : 0 Crnokosa
Polet (Lj) 3 : 2 Sloboda (Č)
Sloga (S) 2 : 0 Lunjevica
Sloga (BB) 4 : 1 Jasen
Prijevor 0 : 1 Jedinstvo Putevi
Sevojno 0 : 1 Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zlatar 1 1 0 0 3
2 Sloga (BB) 1 1 0 0 3
3 Sloga (S) 1 1 0 0 3
4 GFK Sloboda 1 1 0 0 3
5 Polimlje 1 1 0 0 3
6 Budućnost 1 1 0 0 3
7 Jedinstvo Putevi 1 1 0 0 3
8 Polet (Lj) (-1) 1 1 0 0 2
9 Sloboda (Č) 1 0 0 1 0
10 Prijevor 1 0 0 1 0
11 Sevojno 1 0 0 1 0
12 Crnokosa 1 0 0 1 0
13 Polet (T) 1 0 0 1 0
14 Lunjevica 1 0 0 1 0
15 Jasen 1 0 0 1 0
16 FAP 1 0 0 1 0