XS
SM
MD
LG

Desetkovana Igokea gostuje u Baru

Foto: Igokea

Pred košarkašima Igokee novi je izazov. Aleksandrovčani u nedelju uveče, gostuju Mornaru u Baru.

Biće ovo derbi 13. kola ABA lige. Mornar je trenutno lider na tabeli sa deset pobjeda i dva poraza a Igokea ima pobjedu manje ali i meč manje. I jedni i drugi su u sjajnoj formi i nižu uspjehe u poslednje vrijeme a Igokea je u seriji od pet pobjeda.

Međutim, Dragan Bajić ne može biti presrećan pred ovaj meč. Naime, Igokea je dosta oslabljena pod košem. Jovanović nije ni otputovao u Bar radi povrede, Karmajkl se povrijedio na treningu a Ilić je rovit. Od visokih igrača jedino je Fundić potpuno spreman pa će se Bajić morati prilagođavati i igrati sa nižim petorkama tokom većeg dijela meča.

Što se tiče Mornara, najveća opasnost Igokei prijeti od fenomenalnog Pulena. Pulen kada mu se igra, vjerovatno je najbolji igrač ABA lige. U poslednje vrijeme mu se itekako igra što pokazuju i njegove partije. Nidam je bitan za ekipu jer radi sjajan posao u oba smjera. Iako je imao problema sa povredama i Vajthed je rešavao neke mečeve, poput duela sa Partizanom u Baru. Pod košem Mornar ima nekoliko opcija. Tu su iskusni Bjelica, prekaljeni rutiner Gabrijel a tu je i starosjedilac u Baru, Uroš Luković.

Prijašnjih sezona, Mornar je bio samo šuterska ekipa. Međutim, sada ekipa Mihaila Pavićevića ima i dosta defanzivnog kvaliteta i čvrstine i može dobijati mečeve na različite načine. Na sve to, uvijek možete očekivati neko pojačanje. Eto za drugi dio sezone doveden je Gordić a nije nemoguće da dođe još neko.

Igokea u skraćenoj rotaciji zaista ima težak posao u Baru. Igokea mora usporiti ritam utakmice i mora se nadati da će svaki igrač odigrati preko svojih mogućnosti. Odbrana na Pulenu će biti jedna od ključnih stvari. Bajić je tokom sezone sjajno pronalazio taktiku za najbolje protivničke napadače a sada mu je takva taktika neophodna jer Pulen je zaista u fantastičnoj formi. 

Mornar je sigurno favorit s obzirom na sve Igokeine probleme. Međutim, Bajićeva ekipa je četo znala odigrati preko svojih mogućnosti. Da li će tako biti i u Baru, saznaćemo u nedelju od 19h.