XS
SM
MD
LG

Uhvatili svoje snove: Konjički klub Vojvođanin najbolji u Srbiji

Branislav Jokić, predsednik kluba Vojvođanin

Boraveći ove subote u Somboru, po lepom i suvom danu, u blizini stadiona se nalazi hipodrom konjičkog kluba Vojvođanin i štala konja "Dream Catcher" odlučio sam da napravim reportažu.

Uradio sam reportažu o najboljem konjičkom klubu u Srbiji. Stigao sam u podne, primio me je Branislav Jokić, predsednik kluba sa saradnicima Stevanom Ladarom, Stevom Pavkovim, Vladimirom Pribićem najboljim kasačkim vozačom na trkama u Srbiji i Mađarskoj.

Branislav Jokić, otac najboljeg srpskog košarkaša Nikole Jokića, samouvereno i pedantno je pričao svoju priču o ljubavi prema konjima, životu i radu konjičkog kluba Vojvođanin.
- Odrastao sam uz konje sa svojim roditelljima, braćom i sestrama na somborskim salašima. Sa svojim sinovima, Nikolom, Nemanjom i Strahinjom pre pet godina pruzeli smo brigu o konjima i klubu. Imamo tri kastrata, četiri kobile i jednog konja na pansionu u našoj štali "Dream Catcher". Stevan Ladar vodi brigu o ishrani grla, dok je Vladimir Pribić trener i vozač naših grla.

Detalj sa novog hipodroma u izgradnji

U toku je izgradnja novog hipodroma, sudijskog tornja, restoran sa terasom za vip goste, pratećih prostorija, tribine za gledaoce, staze na svetskom nivou i nove štale. Na otvorenim terenima za treninge pravimo nastrešnice za konje kada je nevreme, kiša.... sve radove izvodi građevinska kompanija "Džimi commerce" iz Prigrevice. Imaćemo na proleće 2021. godine najbolji hipodrom u Srbiji i regionu. Pregovaramo sa upravom grada Sombora, da na poziciji stare pijace, uredimo i izgradimo novi sportski, poslovni i turistički centar, za ljubitelje konjičkog sporta i turiste koji će dolaziti u Sombor iz celog sveta, na konjičke trke koje ćemo ogranizovati na svetskom nivou.

Amy del Duomo - šampionka ove sezone u Srbiji i Mađarskoj

Kupili smo u junu ove godine u Italiji četvorogodišnju kobilu Amy del Duomo, koja je od jula do oktobra, pobedila na kasačkim trkama, tri puta bila prva i jednom druga, na međunarodnim trkama u Budimpešti. U Srbiji je pobedila na trkama u Subotici dva puta, u Karađorđevu i u Požarvcu na Ljubičevskim igrama. Uhvatili smo "svoje snove" jer Amy del Duomo je ubedljivo pobeđivala sa novim vremenskim rekordima. U avgustu smo nastavili tradiciju na našem hipodromu, da se ne prekine trkački dan u Somboru zbog pandemije koronavirusa.

Kobila Amy del Duomo

Od 1963. godine se ogranizuje trka "Somborskih novina" koja je najstarija u regionu, trka grada Sombora i još osam trka koje su bile na programu tog dana. Želimo da već od maja 2021. godine organizujemo tri do pet međunarodnih kasačkih trka na našem novom hipodromu, koji će imati svetske uslove i da naša šampoinka Amy del Duomo, bude zdrava i da podeđuje na hipodromima širom evrpope i sveta, kao i ostala naša grla.

Veoma pedantno vodimo brigu o zdravlju, ishrani i treninzima naših grla. Imamo kvalitetnu opremu, sve što je to neophodno za vrhunske rezultate. Puno ljubavi prema konjima, godine i godine zajedničkog rada u konjičkom sportu, ali i u košarci. Na kraju ove teške godine svima nama u svetu, želimo pozdraviti sve naše saradnike, prijatelje, takmičare... u konjičkom i košarkaškom sportu, puno zdravlja u novoj 2021. godini, i da se vidimo na prvoj kasačkoj trci na našem novom hipodromu u Somboru.
Konjički klub "Vojvođanin" i štala "Dream Catcher" u Somboru, zahvaljuju se našem portalu na prostoru koji su dobili da se predstave sportskoj javnosti u Srbiji i svetu. Sve najbolje vam želim u životu i radu - istakao je Branislav Jokić, predsednik kluba.

Imao sam čast da se upoznam sa ovim jednostavnim i pedantnim somborcem, da uživamo sa konjima, uz košarkaše "U tem Somboru", a za slavu Svetog Nikolu, stižu sinovi Jokići, Nikola, Nemanja i Strahinja iz daleke Amerike, iz grada Denvera, sa porodicama na novo druženje i zimski odmor. 

Tekst i foto: Predrag Maravić