XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Crvena zvezda - Zlatibor 4:2

Fenomenalna utakmica i neverovatan preokret viđen je na našem stadionu, a ono što je najvažnije to je da je Crvena zvezda savladala Zlatibor rezultatom 4:2 i obezbedila prolazak u narednu rundu Kupa Srbije. Pogotke za tim Dejana Stankovića i to u rasponu od šesnaest minuta postigli su Mirko Ivanić, Aleksa Vukanović, Radovan Pankov i Andrija Radulović.

Dejan Stanković za ovu utakmicu nije mogao da računa na trojicu reprezentativaca – Aleksandra Kataija (Srbija), El Fardu Bena (Komori) i Gelora Kangu (Gabon). Iako je na prethodnom meču protiv Inđije – Eraković pokrivao poziciju levog beka, ovog puta je on bio štoper, a na boku Degenek.

Pripalo je prvo poluvreme u potpunosti fudbalerima Crvene zvezde, iako su na odmor otišli sa golom zaostatka. Sijaset prilika, udaraca ka Čubrakoviću i sjajnih prilika koje nisu rezultirale pogotkom. U prvih deset minuta je najkonkretniji bio Nikolić koji je posle kombinacije sa Spiridonovićem, kada je protrčao po desnom boku, pokušao da odigra povratni pas u peterac, ali je bio izblokiran, što je olakšalo posao Čubrakoviću. U petom minutu je i Spiridonović imao sjajnu priliku kada mu je Boaći fenomenalno “odložio” loptu na deset metara, ali je on šutirao preko prečke.

Pretili su i Falćineli i Boaći, a golmana gostiju je propisno namučio Degenek u 16. minutu kada je iskosa sa leve strane, umesto centaršuta, pokušao direktno da ga ugrozi i umalo uspeo u tome. Falćineli je u potpunosti bio u centru pažnje tokom prvog poluvremena. Igrao se 21. minut kada je Italijan prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, okrenuo se, i pokazao kakvu razornu “levicu” ima, a epilog svega je prečka koja se zatresla, iako je šut bio sjajan.

Ivanić je takođe mogao da pogodi u 25. minutu, ali je posle pasa Falćinelija otišao previše iskosa u desnu stranu, što je omogućilo Čubrakoviću da mu “uđe” u šut i odbrani. Gosti su do prednosti stigli iz praktično jedine prilike. Igrao se 31. minut kada je Janjić precizno šutirao posle dobre akcije i pogodio Borjanovu mrežu.

Nije to obeshrabrilo izabranike Dejana Stankovića koji su do kraja poluvremena u nekoliko navrata mogli do izjednačenja, pa čak i do potpunog preokreta. Tri puta je Falćineli pretio, a najkonkretnije je to bilo u 39. minutu kada je umalo iskoristio pad koncentracije Čubrakovića i oduzeo mu loptu, ali se golman Zlatibora u poslednjem trenutku snašao. Potom je imao i sjajan udarac glavom koji nije rezultovao golom. U poslednjim trenucima prvog dela igre je i Boaći mogao da se upiše u strelce. Prvo je posle centaršuta Spiridonovića “školski” zahvatio loptu iz voleja sa desetak metara, ali je poslao tik pored gola, a potom je i sa nekoliko metara pokušao glavom, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu.

Nastavile su da se ređaju prilike za naš tim i u drugom poluvremenu. Nikolić je šutirao u 47. minutu sa distance, a onda se i dva minuta kasnije Boaći “poklonio” i glavom gađao u Čubrakovića, posle sjajnog centaršuta Degeneka. Ipak, ponovo su gosti, praktično ni iz čega došli do gola. Igrao se 56. minut kada je Miloradović iz peterca glavom pogodio rašlje i udvostručio prednost Zlatibora. Ekspresno je pokušao Petrović da odgovori svega dva minuta kasnije, ali je Čubraković odbranio udarac sa dvadesetak metara.

Spoljni deo mreže koji je pogodio Nikolić posle kombinacije sa Ivanićem i Vukanovićem, bila je uvertira u blickrig Crvene zvezde i dva gola našeg tima za tri minuta. Igrao se 71. minut kada je Ivanić posle kombinacije sa Falćinelijem sa desetak metara rutinski pogodio dalji ugao Čubrakovićevog gola , a potom je u 73. minutu Vukanović u petercu iskoristio sjajan pas Milunovića i na semaforu je pisalo 2:2. Ali ne zadugo…

Potpuni preokret crveno-belih i ponovo dva gola za tri minuta. Igrao se 84. minut kada su se prvo sudarili Milunović i Falćineli, potom je Pavkov pokušao “makazicama”, ali je najpribraniji bio Pankov i petom pogodio mrežu rivala. Potpuni kolaps za goste usledio je u 86. minutu kada je Radulović sjajno prošao po sredini, namestio se na “snažniju” nogu i precizno pogodio ugao Čubrakovićevog gola, te postavio konačan rezultat na današnjem meču, a Crvena zvezda je obezbedila prolazak u narednu fazu takmičenja.

Crvena zvezda – Zlatibor 4:2 (0:1)

Stadion: “Rajko Mitić”. Sudija: Petar Piper. Strelci: Ivanić u 71, Vukanović u 73, Pankov u 84. i Radulović u 86. minutu za Crvenu zvezdu, a Janjić u 31. i Miloradović u 56. minutu za Zlatibor. Žuti kartoni: Čubraković, Miloradović, Živanović, Djokić (Zlatibor).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek (od 72. Radulović), Eraković (od 59. Milunović), Petrović, Nikolić (od 82. Sanogo), Spiridonović (od 59. Vukanović), Ivanić, Boaći (od 59. Pavkov), Falćineli. Rezerve: Popović, Milunović, Hajdin, Sanogo, Simić, Vukanović, Radulović, Pavkov.

Zlatibor: Čubraković, Jezdimirović, Anđelković, Stamenković, Djakovac, Djokić (od 65. Živanović), Petronijević, Miloradović, Janjić (od 90. Vladić), Krstić, Islamović (od 87. Nikolov). Rezerve: Savić, Poček, Nikolov, Vidić, Glišović, Mirković, Vukić, Radović, Ćirović, Vladić, Živanović