XS
SM
MD
LG

Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela jesenji prvak MFL

Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela jesenji prvak MFL

Poslednje kolo Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola, Bečej, Mali Iđoš, Srbobran odigrano je nekompletno, ali se već dobio jesenji prvak. To je Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela, koje je u osam odigranih utakmica osvojilo 21 bod. Druga je Mladost iz Radičevića sa 19, a treća Mladost Radost iz Srbobrana s bodom i utakmicom manje.

- Umesto da po rasporedu igramo protiv Slavije iz Novog Orahova, odigrai smo zaostalu utakmicu prvog kola protiv Slobode u Staroj Moravici i golovima Borisa Draškovića i Enisa Rasimia pobedili sa 2:0, rekao nam je predsednik i golman Jedinstva Tibor Ereg i potom objasnio kako je došlo do promene rivala. Slavija nas je zamolila da odložimo utakmicu sa njima, prihvatili smo i pošto je Sloboda bila slobodna u ovom kolu, odigrali smo iz prvog kola odloženu utakmicu. Sa Slavijom ćemo igrati narednog vikenda, kada ćemo potvrditi titulu jesenjeg prvaka.

I dok se Petrovosleci minule nedelje osvojili bodove i izbili na vrh tabele, dotle su se „mladostaši“ iz Radičevića gostili iako nisu ni odigrali derbi utakmicu protiv komšija iz Srbobrana.

- Mladost Radost ima par igrača bolesnih od korona virusa i tražili su i u zadnji čas dobili odlaganje   utakmice. Kako je nama pre početka sezone bivši igrač Dušan Olujić, inače otac sadašnjeg prvotimca Zorana, obećao prase na ražnju ako budemo igrali dobro, a osvajanje drugog mesta na kraju polusezone je potvrda toga, umesto derbija na terenu, imali smo borbu s pečenom prasetinom na zajedničkom ručku u nedelju po podne.Šalu na stranu, zadovoljni smo igrama i rezultatima ove jeseni. Utakmica sa Srbobrancima će se, najverovatnije, igrati na proleće, kada ćemo pokušati da nastavimo u istom ritmu, veli trener Mladosti iz Radičevića Milorad Kolundžija.

Zavesa na Međuopštinsku ligu spustiće se narednog vikenda odloženom utakmicom Jedinstvo Slavija, a posle toga sledi višemesečna pauza.


Pobeda 1 : 3 Tomislavci
Sloboda 2 : 2 Mladost Radost
Jedinstvo 2 : 2 Mladost (R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 14 2 2 44
2 Tomislavci 18 11 2 5 35
3 Mladost (R) 18 10 5 3 35
4 Mladost Radost 18 11 2 5 35
5 Slavija 18 5 2 11 17
6 Pobeda 18 3 3 12 12
7 Sloboda 18 0 2 16 2