XS
SM
MD
LG

Vranjanci se prošetali zemunskim kejom

Foto: H.D.Vujanović

Večeras je u svojoj sali Pinki, Zemun Samo pravo dočekao trećeplasiranu ekipu Vranja sa nadom da skor od samo 3 osvojena boda može popraviti. U prvom poluvremenu su Zemunci bili dominantni, dobrim odbrambenim blokom su zaustavili sve prilaze svom golu, a iz brzih akcija ugrožavali protivnički. Mandić dva puta i Tomić su imali lepe prilike za postizanje pogotka u prvih 6 minuta kod domaćih, a kod gosta samo Janjić. 

Zemun dolazi u vođstvo u 7. minutu neodbranjivim šutem Tomića sa 6 metara posle lepe akcije, može se reći sasvim zasluženo. Samo minut kasnije domaći imaju šansu da povise vođstvo, međutim Mandić sa 8 metara pogađa stativu. Igra se potom rasplamsala i vidimo dosta lepih akcija i propuštenih prilika na obe strane. Za domaće stopostotne šanse, kada izlaze jedan na jedan na čuvara mreže gostiju, propuštaju Kalanović u 10. i Tomić u 11. minutu, oba puta sjajno interveniše Tasić. Gosti takođe uzvraćaju sa ozbiljnim prilikama koje ne koriste kapiten Stojanović i Nikolić. Na odmor se otišlo minimalnom prednošću domaćih, a svoj tim većeg minusa je spasao golman Tasić zaustavivši dosta teških udaraca.

Da li se strah od pobede uvukao u tabor domaćih ili šta već, njima su se noge vezale u nastavku. Započeli su u grču što su iskusni Vranjanci iskoristili i brzopotezno za 2 minuta preokrenuli rezultat. Mandić je pogrešio na svojoj polovini, Trajković mu oduzeo loptu i uposlio usamljenog Marjanovića koji je sa 5 metara smestio u mrežu, igrao se 23. minut. Samo minut kasnije na semaforu je stajalo 1:2. Trajković izlazi sam pred golmana Jevtića, vara ga i lagano loptu šalje u prazan gol.

Posle vođstva Vranje se povlači na svoju polovinu, a Zemunci ne uspevaju da budu raspucani kao u prvom poluvremenu. Prve šanse su stvorili tek u 31. minutu kada Arsić u roku od tridesetak sekundi dva puta šutira iz dobrih pozicija, Tasić je začarao svoj gol. Domaći pokušavaju i sa 5 igrača u polju ostavivši gol praznim, ali upravo to gosti obilato koriste i postižu još 2 gola iz dobre odbrane. Strelci su bili Janjić u 34. i Stojanović u 35. minutu.

Zemun se vraća na postavku 1 + 4, ali za bilo kakvu promenu nisu imali snage ni umeća. Do kraja utakmice Mandić i Arsić za Zemun, a Janjić, Aleksić i Tasić za Vranje propuštaju idealne prilike, pa krajnji rezulta 1:4 jeste možda previsok i ne odslikava pravo stanje stvari na terenu, ali trenuci stegnutosti i dekoncentracije domaće su papreno koštale. Zemun naredno kolo gostije lideru u Novom Pazaru, dok Vranjanci dolaze ponovo u prestonicu, ovaj put u Šumice gde kao domaćin igra FON.

ZEMUN SAMO PRAVO - VRANJE 1:4 (1:0)

SALA: Pinki. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Jakšić Aleksandar i Burojević Bojan. STRELCI: Tomić 7.min (Zemun Samo pravo), Marjanović 23.min, Trajković 24.min, Janjić 34.min i Stojanović 35.min (Vranje). ŽUTI KARTONI: Kalanović i Mandić (Zemun Samo pravo).
ZEMUN SAMO PRAVO: Jevtić, Kalanović, Arsić, Đuričić, Mandić - rezerve: Ljutica, Tiosavljević, Milosavljević, Vujasinović, Tomić, Jelić, Grujić.
VRANJE: M.Tasić, Janjić, P.Nikolić, Aleksić, D.Tasić - rezerve: M.Nikolić, Krstić, Stojanović, Milosavljević, Marjanović, Stojković, Trajković.


Crvena zvezda 2 : 3 FON
Kalča 7 : 3 Konjarnik
Ekonomac 0 : 4 Novi Pazar
Winter sport 5 : 0 Nova Pazova
Zemun Samo pravo 1 : 4 Vranje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 7 6 1 0 19
2 FON 7 5 1 1 16
3 Vranje 7 5 1 1 16
4 Winter sport 7 5 0 2 15
5 Kalča 7 4 0 3 12
6 Crvena zvezda 7 3 1 3 10
7 Konjarnik 7 2 1 4 7
8 Zemun Samo pravo 7 1 0 6 3
9 Nova Pazova 7 1 0 6 3
10 Ekonomac 7 0 1 6 1