XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Srpski pioniri i kadeti prošli u finale na Svetskim kupovima u Baucenu u Nemačkoj

Četvoro srpskih kuglaša, prošlo je u pojedinačno finale na Svetskim kupovima u Baucenu u Nemačkoj.

U pioniskoj konkurenciji, Vanja Tatalović je sa 519 čunjeva bila peta u kvalifikacijama. Najbolji rezultat imala je Alena Bimber iz Nemačke sa 554 čunja.

Pionir Božidar Jurišić je bio treći sa 519 „drva“. Najbolji rezultat zabeležio je Fabijan Finkenhauzer (Nemačka) sa 561 čunjem.

Kod kadeta, Robert Ernješi srpski reprezentativac koji je na prošlom Svetskom kupu 2010. u Rijeci osvojio zlatnu medalju, blistao je u Baucenu i postigao najbolji rezultat od 596 čunjeva ispred Đanija Dela Martira (Francuska) sa 582 i Andraža Simčiča (Slovenija) sa 581 čunjem.

Srpska kadetkinja Milana Pavlic je bila peta u kvalifikacijama sa 556 čunjeva. Najbolji rezultat imala je Lenka Tranova (Češka) od 578 čunjeva.

U nedelju 20. maja igraće miks parovi za titule u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, a u ponedeljak 21. maja je pojedinačno finale u kome će snage ponovo odmeriti po osam najboljih iz kvalifikacija.

U Rijeci, na drugom pionirskom i sedmom kadetskom pojednačnom Svetskom kupu srpski podmladak osvojio je četiri medalje: zlato i tri srebra. Zlatom se okitio Robert Ernješi (kadeti – pojedinačno), srebrom Marko Antić (pioniri - pojedinačano), Milana Pavlic (kadetkinje – pojedinačno) kao i pionirski miks par Hermina Lukač i Marko Antić.