XS
SM
MD
LG

Šahovska tabla u centru Trstenika

Šah tabla u centru Trstenika

Za sve ljubitelje šahovske igre u centru Trstenika, postavljena je velika šahovska tabla sa fugurama pod otvorenim nebom i izazvala veliko interesovanje mladih i starih građana. Predsednik SO Trstenik Gerasim Atanasković ovim povodom kaže da je Trstenik imao ranije ovu vrstu zabave i razonode koje su koristili zainteresovani ljubitelji ove drevne igre.

- Ovo je samo privremeno rešenje jer u narednih 20 dana počinje rekonstrukcija trga,pa će šahovska tabla biti premeštena, a kada radovi budu završeni vratiće se na ovo mesto’’, rekao je Atanasković.

Predsednik Sportskog saveza u Trsteniku Rašo Lešević dodaje da su posle 15 godina šahovska tabla ponovo na starom mestu.

- Ovde je nekada bio veliki šah koji je neko posle poklonio Vrnjačkoj Banji, ali na inicijativu Sportskog saveza Trstenik i uz pomoć lokalne samouprave ponovo je aktiviran i sada izaziva veliko interesovanje prolaznika starih i mladih, a neki od njih odigraju i po neku partiju šaha. Ovo je jedna lepa prilika da se organizuje turnirsko takmičenje, škola šaha, za škole i postojeći Šahovski klub’’ kaže Lešević.