XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Balaž Kovač najbolji igrač finala Kupa Srbije

Stariji kadet Eđšega iz Bačke Topole Balaž Kovač, inače i omladinski reprezentativac, bio je igrač finalnog turnira Kupa Srbije za mlade kuglašice i kuglaše u Banji Junaković na kome je učestvovalo po osam najboljih u svakoj kategoriji posle šest kupova gradova.

Oborio je 612 čunjeva i trijumfovao ispred druga iz reprezentacije Igora Kovačića (Crvena zvezda BN Bos) koji je srušio 603 čunja. Njih dvojica su jedini prebacili granicu od 600 čunjeva na radost selektora omladinske reprezentacije Vojka Pavlovića. Treće mesto pripalo je u ovoj konkurenciji Almošu Feketeu (Eđšeg) sa 572 čunja. Kovač je prošle godine u finalu bio treći u konkurenciji starijih kadeta.

Najuspešnija starija kadetkinja je omladinska reprezentativka novosadskog Radničkog Maja Ćukić sa 551 čunjem. Tanja Slavnić sa 539 i Nina Kaćanski (obe Vojvodina, Bačko Gradište) sa 528 čunjeva osvojile su drugo i treće mesto.

Alen Kujundžić (Crvena zvezda BN Bos) slavio je kod mlađih kadeta sa odličnih 585 čunjeva ispred Norberta Ernješija (Jedinstvo) sa 579 i Borislava Rogića (Tehnohemija, Beograd) sa 670 „drva“. Kujundžić je i prošle godine bio najbolji mlađi kadet.

Hermina Lukač, mlađa kadetkinja Vojvodine iz Bačkog Gradišta pobedila je u ovoj konkurenciji sa 558 čunjeva. Drugo mesto pripalo je Saneli Milosav iz zrenjaninskog Kristala sa 551 čunjem, a treće Angeli Zolnai (Ada kompjuters, Novi Sad) sa 539 čunjeva. Posle tri uzastopne titule u konkurenciji pionirki, Hermina Lukač se okitila zlatom i u starijem uzrastu. Sanela Milosav je prošle godine osvojila titulu u kategoriji mlađih kadetkinja.

Ada kompjuters ima i najbolju pionirku Vanju Tatalović, koja je oborila odličnih 559 čunjeva, što je najbolji rezultat finala u ženskoj konkurenciji. Prošle godine je bila treća. Brigita Zolnai (Jedinstvo, Novi Bčeje) je sa 482 čunja druga a Maša Grujić (Banat, Zrenjanin) treća sa 478 čunjeva.

Dušan Zurković (Vrbas Dana) je najbolji pionir sa 534 čunja. Božidar Jurišić, pionirski reprezentativac Kristala sa 518 čunjeva osvojio je drugo mesto, Andrej Milutinović (Niš put) je bio treći sa 510 čunjeva.

U kupovima gradova učestvovalo je nekoliko stotina mladih kuglaša i kuglašica, a organizator je bio KS Srbije.